Hemska fingrar

image

Vänstra bilden visar min vänsterhands fina fingrar. Högra bilden visar min högerhands hemska, torra, sprickiga, stramande, kliande, svidande fingrar.

Less. Smörjer och smörjer och smörjer. Skyddande salva på dagen, fet kräm på natten. Sover till och med med tunna bomullshandskar så jag kan fläska på ordentligt med salva och den stannar kvar någorlunda.

Det var så här förra året också, annars har jag aldrig varit torr på insidan av händerna, bara på handryggen. Så nu längtar jag till bättre årstid och hoppas slippa detta ett tag.

3 kommentarer

  1. Jag är precis likadan, fast på båda händerna. Rekommenderar att inte använda flytande tvål, samt använda diskhandskar. Har börjat smörja händerna med sesamolja, under helgen nu säkert öst på en halv deciliter, nu börjar händerna kännas lite “mättade”.

    Svara

  2. Har också problem med höger hands fingertoppar framför allt, och särskilt på vintern. Efter mycket funderande och uteslutande kom jag fram till att mobilskärmen är en stor bov. Är ofta överkänslig mot diverse märkliga ämnen, och anti-kladd-ämnet på pekskärmar verkar inte vara ett undantag. Smörjer med repair och försöker undvika skärmen eller jobba med vänsterhanden, vilket ger resultat. Kanske inte alls hänger ihop för dig, men ville tipsa i alla fall! Hoppas det blir bättre för dig!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.