Hoppa till innehåll

Sörja för de sina av Kristina Sandberg

Nu har jag landat i att använda Storytel som ljudbokstjänst och det som vägde över var att det går att växla mellan ljudbok och e-bok hos dem. Jag lyssnar ju i stort sett bara på ljudbok om jag möjligen viker tvätt ostörd någon gång, så det är fint att kunna läsa samma bok i textform på bussen också. Och bra att ha något att läsa utan att behöva ta med aktuella pappersboken och utan att behöva ha ytterligare en bok igång.

Anledningen till att jag började med just Maj-serien som ljudbok var ju att jag hade svårt för den i textform, men jag utnyttjade faktiskt e-boksmöjligheten flitigt den här gången. Jag läste mer än halva boken som text och jag har kommit över mitt motstånd mot de långa, böljande meningarna utan markerat tal. Det enda jag möjligtvis stör mig på nu är att det är så mycket “Kanske säger hon att…” och man ba, eh, va, sa hon det eller inte? :)

Den här bokserien handlar ju om en hemmafrus väldigt vardagliga vedermödor och jag gillar verkligen konceptet att en sån berättelse får ta plats. Samtidigt är det ju bitvis… långt ifrån rafflande. Men även om jag känner mig otålig ibland bryr jag mig faktiskt om vad som händer Maj. Jag har börjat läsa den tredje och sista boken nu.

Jag hade uppskattat en personförteckning, för det är inte alltid så lätt att hålla reda på släktingar och bekanta till familjen.

Läsutmaningen
Jag prioriterar ju böcker som ingår i läsutmaningen nu och den här gör det, fast ändå inte. Jag ska läsa en trilogi och det kommer jag ha gjort när jag har läst klart hela den här serien. Men just den här boken bockar jag inte av något med.
1. En bok av en svensk författare. (Upptagen)

BokinfoTitel: Sörja för de sina
Författare: Sandberg, Kristina
Publicerat iBöcker

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *