Librarian status på Goodreads!

För evigheter sedan ansökte jag om att få bli Librarian på Goodreads.

Goodreads är alltså sajten där jag loggar böcker jag läser och vill läsa. De har en enorm katalog med massor av bokdata. Är man inte librarian kan man lägga till nya böcker, men inte ändra befintliga. Det är väldigt störande eftersom vissa böcker kanske saknar viktigt data – jaaaa, viktigt för en statistiknörd som t.ex. vill kunna se totalt antal lästa sidor och så står det 0 på en bok?! Dessutom är det väldigt ologiskt att förstå vad man kan göra och inte göra som icke-librarian och jag har hamnat i lägen där jag har råkat göra fel saker som jag sen inte kan göra ogjorda, t.ex. Jättedumt.

Idag fick jag mail om att jag blivit Librarian! Det trodde jag baske mig inte! Men jag är såå nöjd. Plötsligt är sajten mer logisk. Man kommer nånstans när man klickar på Combine Editions, till exempel? Liksom, wow. Och det går att göra det också! Nu kunde jag till exempel kombinera ihop olika editions av Lillebror och Karlsson på taket, så att citatet jag råkade lägga in på en annan registrerad variant än den jag läser faktiskt nu syns på den jag läser. Wohoo!

Himla nöjd!

En sak som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med nu: Goodreads uppfyller så mycket av mitt behov av bok-bokförande att jag inte känner samma motivation att bokblogga längre. Jag har halkat efter pga tidsbrist och sjukdom och det känns långt borta att komma ikapp… Argh, jag vet inte hur jag ska göra. Jag hade ju typ slutat bokblogga ett tag, men sen fick det ett uppsving… och det var ju kul, men nu vet jag inte längre. Fast ska jag sluta bokblogga här borde (pga vill, för att komma ihåg mer) jag skriva något om böckerna på Goodreads och det gör jag ju inte… så jag måste bestämma mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *