Hoppa till innehåll

Första jobbdagen och dagisplatserbjudande

Imorse tog jag på mig gummistövlarna och vadade bort till busshållplatsen för att åka till jobbet för första gången på 16 månader. Fast till ett nytt uppdrag på ett nytt ställe, förstås. Det gick smidigt att ta sig till Lindholmen, buss 16 går nästan löjligt ofta. Jag missade precis en, men när jag kom fram till busshållplatsen några ögonblick efter att bussen rullat iväg stod det att en ny skulle komma om 3 minuter och ytterligare en om 8. Smidigt.

På förmiddagen fick jag muntliga introduktioner av tre olika projektmedlemmar medan min medhavda jobbdator fick en omgång den sent ska glömma. Jag var också med på dagens Scrum-möte, fast tittade mest på. Efter lunch fick jag tillbaka datorn med helt nytt användarkonto, ny e-postadress konfigurerad i Outlook och diverse märkligheter… Då kunde jag sätta igång att installera och konfigurera utvecklingsmiljö, med väldigt mycket hjälp från en kollega, vilket fortsätter imorgon. Jag har alltså inte kommit igång att göra så mycket ännu, så det känns fortfarande ganska abstrakt även om jag fått en lite klarare bild över vad min lilla projektgrupp pysslar med.

Ikväll kom jag hem närmare 6 och hann träffa Ava som hastigast innan hon skulle lägga sig. Det känns förstås trist att det blir så lite tid med henne nu. Om jag får vara lite dramatisk så är det ju nu jag tappar kontrollen, det är nu hon börjar leva sitt liv utan mig… än så länge lämnar jag henne visserligen bara till Jonas, men i höst kommer hon att tillbringa mestadelen av sin tid med främlingar. Och jag kommer inte längre veta allt hon gör, säger, leker, lär sig…

Vi har fått erbjudande om dagisplats nu. På vårt andrahandsval. Vi ska stå kvar som intresserade av förstahandsvalet, men tar antagligen andrahandsvalet om vi inte får det. Alternativet är ett föräldrakooperativ vid Jonas jobb. Det verkar också intressant. De har inte samma anmälningssystem och vi har inte sökt dit ännu, men det bör kollas upp!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *