HULTSFRED

Hmm. Jag ska nog inte säga allt jag gjorde på Hultsfred, herregud, jag har ju släktingar och bekanta som ibland tittar in här…

I torsdags åkte vi alltså till Hultsfred i Martin Widéns pyttelilla bil… som tur var vi bara fyra och inte fem som det var meningen från början. Tur var väl det. Vi hade lite problem med att få bakluckan att samarbeta, den öppnade sig nämligen titt som tätt. När den trots vårt lilla försök att binda fast den med ett sverigesnöre flög upp vidöppen på motorvägen fixade vi fast den jättefint med en spännrem och en massa silvertejp… jättekomiskt.

Veronica och jag fick jättegröna armband, extremt mycket fulare än de vanliga… men vad gjorde det, vi fick ju komma in backstage! Och det var hur fräscht som helst. Vi kunde mingla med kändisarna, använda riktiga toaletter med handfat och tvål, få en massa gratis skivor, samt ta lite trevliga genvägar på olika ställen på området.

Vi hade ett fint litet tältläger med en massa folk och tälten stod jättetätt såklart, som det ska vara på festival.

Vad gäller konserter uppskattade jag mest Wannadies. De var roliga på scenen som vanligt och hade bland annat tillverkat egna flaggor som de delade ut till publiken för att det skulle bli mera festival. :)

Det känns lite som att jag har för dålig koll på musiklivet för att gå på festival. Jag gillar ju mina egna grejer och bryr mig inte så mycket om det man “ska” gilla… men festival är ju alltid festival. Och festival är alltid sunkigt… jösses. Vi snöt svart snor, så mycket damm och skit andades vi. Härligt. Jag var dessutom jätteförkyld.

Ganska mycket vandalism och tjuveri och sådär… Johanna förlorade sin sovsäck och sov utan, kan inte ha varit så kul. Annars förlorades mobiltelefoner, plånböcker, väskor, bilfönsterrutor krossades… Mitt tält trashades bara några timmar innan vi hade tänkt ta ner det. Alla saker var kvar, men överallt i och på tältet var någon sörjig, oljig, illaluktande vätska. Jättesunkigt. Vi gjorde bedömningen att det en gång så fina tältet var historia och lämnade det där.

Jaja. Det blev en billig festival i alla fall. Behövde ju inte betala 860:- + förköp för biljetten, eftersom jag VANN biljetter… Innan vi åkte handlade vi mat för 65 kr var, under festivalen handlade jag mat och sånt för 145 kr och så betalade vi 100 kr var för bensin till Martin. Ca 300 totalt alltså!! Ganska praktiskt att jag inte kunde äta nåt på typ hela lördagen. :) Vid tiotiden på kvällen, när vi tittade på American Pie fick jag en norrländsk kebab av en kille, för han tyckte att den var för salt. Det hade ju iofs sin riktighet, men jag hade hunnit bli lite hungrig i alla fall och gratis är ju gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *