Hoppa till innehåll

Spirited Away

Japansk titel: Sen to Chihiro no kamikakushi

Kanske den bästa animen någonsin, Spirited Away är ett riktigt härligt och fantasifullt äventyr. Det är en sån film som gärna ska ses om, eftersom det finns så oerhört många detaljer att lägga märke till. Underbart!

FilminfoIMDB: Spirited Away
Regissör: Hayao Miyazaki
År: 2001
Omdöme (1-5): 5
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Erik Norell Erik Norell

    Vill tipsa om “Det Levanda Slottet” – “How'ls Moving Castle” (minns inte japanska titeln), om du inte redan sett den – Miyazaki bearbetar en novell av en engelsk författarinna (hennes namn är som bortfluget just nu).

    Det handlar om den unga flickan Sophie, som arbetar som hattmakerska i en 1800-talsstad. En dag blir hon förtrollad av “The Wicked Witch of the Marshes” så att hon ser så gammal ut som hon känner sig, och den ende som kan lösa förtrollningen är Howl. Sophie tvingas pga sitt utseende ge sig av från staden och sin hattaffär och letar upp Howl…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *