Äventyret Ling che-ving

Idag är jag hemma sjuk och får inte tjäna några pengar… :( Men igår var jag ute på äventyr minsann. Jag och Ellinor åkte till Linköping för att hälsa på Maria. Fast enligt snubben på tåget som pratade i högtalaren kom vi till Lingcheving eller något liknande…

Maria mötte oss och viftade med namnskyltar och allt, på en näst intill tom perrong. :) Sen sa hon att vi skulle gå till lägenheten, så vi struttade glatt efter… Fast hon sa inte vilken lägenhet. Vi blev kanske lite förvånade att Ryd låg så nära stationen… fast givetvis var det ju inte så, det var bara Maria som lurades. Lägenheten visade sig nämligen tillhöra Caroline och hennes pojkvän… Caroline är en annan gammal klasskamrat… och hon skulle alltså vara våran barnvakt när Maria var tvungen att åka till universitetet ett tag.

Carolines fina bubbla tog oss ut till Ikanohuset och IKEA. Vi noterade att Linköping har väldigt många trafikljus och ganska billig bensin… När vi köpt sängben åt Caroline åkte vi tillbaka till lägenheten och åt mackor och inväntade telefonsamtal från Maria. Sen bestämde vi att vi skulle träffas vid Nationernas Hus. Vi gick dit i god tid och satt en stund där inne och värmde oss… det var rysligt ruggigt ute och jag var hur förkyld som helst!! Tur att jag hade med mig tre förpackningar Kleenex…

Sen gick vi på stan. Ellinor storhandlade och snörvliga jag fick låna hennes nya polotröja och ett par vantar. :) Jag köpte en tröja på ginatricot och en jättefin Barbieskiva i en skivaffär… (Maria köpte en likadan) Och jag fick en tuta av Maria så att jag skulle bli gladare… eftersom jag var så sjuk och eländig. :)

Caroline lämnade oss så småningom för att plugga och vi köpte munkar och började traska mot Ryd… vi tog vägen förbi Nationernas för att plocka upp Marias cykel och jag råkade slänga en blick på en militärcykel… Brukar läsa nummerplåtarna på dem… så jag gjorde det även denna gång och såg att det var visst BA 121… Mattias cykel… Helt jävla osannolikt att jag skulle se den, det stod typ en miljon cyklar där. Men vi gick lite närmare Nationernas och vem såg vi i fönstret om inte Mattias? Så vi gick in och pratade lite med honom innan vi fortsatte vår lååååånga promenad i regnet. Ellinor hade ett paraply, men det blåste sönder… överdelen flög iväg. Jag satte nog världsrekord i antalet nysningar på transportsträckan Linköpings centrum – Ryd…

Marias lägenhet var jättemysig! Vi beställde tre pizzor som vi delade på för att stilla hungern… Munkarna vi köpt glömde vi alldeles bort, så dem fick vi ta med till tågstationen sen när det blev dags att åka och glufsa i oss dem där… Vi åkte buss tillbaka, kände INTE för ännu en långpromenad…

Jaa… och nu sitter jag här och tycker synd om mig själv… är jätteförkyld… och hemma, trots att idag var första dagen jag skulle vikariera på riktigt på Rosenkällagården… Det känns inte alls bra faktiskt…

Dagens låt:
Barbiefest på stranden (Bailando)
Jättebra skiva, verkligen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *