Snakebite

Har hant en hel del sen sist, sa det har blir nog ett maffigt inlagg. :) Rent allmant har val London sina ljuspunkter, men vissa saker kanns ju fortfarande jobbiga… Just nu har jag nagra enormt handelselosa dagar att se fram emot, och det ar ju det som ar jobbigast… har man bara nagot att gora ar det ju inte sa farligt, for det mesta. Jaja, nu ska jag sammanfatta vad som hant inom nagra omraden…

JOBB

I tisdags hade jag intervju pa Caffe Nero, en stor cafekedja i London. Det gick bra, jag fick jobb… men forst 1,5 vecka senare. Det borjar med en femdagars traningsvecka, forst efter det far man skriva kontrakt samt se vilket cafe man hamnar pa. Efter manga om och men har jag beslutat mig for att ta det har jobbet. Fordelarna ar ju att man far kassavana… och att jag garna ville prova pa ett cafejobb. Kassavana ar ju nagonting som underlattar enormt nar man soker t.ex. sommarjobb i Sverige! Nackdelarna ar val att man sakert trottnar fort (men sa blir det nog oavsett vilket jobb man far har) samt LONEN. £4.10 i timmen borjar man med. Traningsveckan ar bara pa 27 timmar, sa det blir fortsatt knapert. Inte roligt att ta ut massor fran svenska kontot hela tiden. Men nu borjar jag i alla fall pa torsdag… sa vi far val se hur det blir.

Mitt andra alternativ var att ta ett kontorsjobb genom Adecco. Var dar dagen efter cafeintervjun och registrerade mig. Nu ar det officiellt; jag skriver 70 ord i minuten. :) De var inte lite imponerade av mig och mina resultat pa skrivprovet och MS Officeprovet… ryktet spred sig snabbt over kontoret och alla hade hort talas om mig innan de traffade mig, typ. :) Tror inte att engelsman i allmanhet ar sa datorkunniga, verkar i alla fall inte sa. Det var i alla fall skitkul att bevisa att jag skriver 70 wpm… for nar jag fick tiden for att registrera mig fragade hon i receptionen hur snabbt jag skrev och jag sa att jag inte riktigt visste, men det kanske rorde sig om en 60-70… varpa hon tittade skeptiskt pa mig och sa nagot i stil med “rrrrrright, men lilla gumman, sa fort skriver ju de som ar ERFARNA inom branschen… men du, vi testar dig senare”. Hah!

Fordelen med ett kontorsjobb hade varit lonen… mellan £5-7.50. Men jag HAR ju redan kontorsjobb pa mitt CV. :) Kul att variera sig lite… och sa var det ju det dar med kassavana. Dessutom kan jag ju alltid ga tillbaks till Adecco om cafet ar skit.

PARTY

Har tagit det ganska lugnt pa partyfronten, eftersom jag forsoker vara ekonomisk… och for att jag inte haft nagon storre lust. Men i lordags var vi (jag, Veronica och Johanna) pa the Walkabout i Shepherds Bush tillsammans med Dave fran Australien (som jag traffade i Norfolk) och hans tva nyzeelandska kompisar. Vi oroade oss for det dar med pengar, vi hade inte riktigt rad att kopa drinkar… Fick punga ut med £2 (ovanligt billigt anda…) for intradet, men sen var det inga bekymmer. Innan vi ens hunnit presentera vara vanner for varandra vralade Dave Snakebite och forsedde oss med denna intressanta dryck… och sen stod han och hetsade oss att dricka fortare, sa att han kunde kopa fler till oss. Galning. :)

Walkabout var den typen av stalle dar man inte ens kunde ga till toan utan att tappa rakningen pa hur manga som forsokte ragga upp en pa vagen. Johanna och Veronica stormtrivdes och hanglade val med en sisadar 4 pers var. :) For min del stod inte hangel pa schemat, daremot tog jag klunkar av allas drinkar och forsokte sno deras klubbor. :)

Det var faktiskt en jattekul kvall… fast Dave forsvann efter ett tag och vi traffade honom inte igen forran utanfor, vi har debatterat over huruvida vi tror att han dackade nagonstans eller forsvann med en sexig blondin. :)

Hur som helst, innan vi visste ordet av var vi intryckta i en taxi och sen plotsligt inne pa en klubb som kostade £7 i intrade… men Johanna och Veronica var visst utanfor, sa jag gick ut igen… de skulle hem, men eftersom nagon redan betalat mitt intrade tog jag mitt bus pass som Veronica forvarat i sin vaska och sa gick jag tillbaka… MEN de vagrade slappa in oss igen, trots den roda fula stampeln pa handleden, som intygade att vi betalt. Sa det var bara att vanta tills alla var ute… forlorade en, men jag, Dave och Anton eller vad han hette, letade upp en buss och hamnade sa i mina hemtrakter, dar Dave kopte en KitKat Chunky at mig pa en mack och sen forsokte vi ta oss hem till mig. Men jag hade inga nycklar… sa efter manga om och men slutade det med att Henrik hittade oss sovande i korridoren nar han kom hem fran jobbet. :) Grabbarna drog da ganska med en gang, men Henrik och jag satt uppe till 7 pa morgonen och diskuterade Livet.

SIMPLA NOJEN

Det basta har i livet ar gratis… sarskilt nar man ar pank. :) Jag och Henrik har varit pa nagra museer, vi har matat faglar (fy satans vad respektingivande de dar jakla svanarna ar, nar de stracker pa sig och stoppar nabben i nyllet pa en) och vi har akt buss! Det senare ar ett mycket underskattat noje… hoppa pa en buss nagonstans och se var du hamnar. Forsta gangen hamnade vi i Sudbury, ett litet gudsforgatet stalle inte helt olikt en trist smastad. Dar gick vi in pa puben och drack ol. Hur kul som helst. Problemet var bara att Henrik skulle borja jobba klockan 22… och trots att vi lamnade puben 20.30 lyckades vi inte komma fram till The Stag, bogklubben dar han jobbar, forran 23.15. Hm. :) Igar hamnade vi vid ett bussgarage utanfor ett regnigt Peckham, kanske inte riktigt lika spannande.

ANNAT

Sa varst mycket annat hander val inte, om jag ska vara helt arlig. Idag… tjaaaa… ska eventuellt ut och springa efter det har om jag orkar. Haller pa och tvattar, jag fick Snakebite over mina klader pa The Walkabout… och i haret, men det var lattare att bli av med.

Michael, “var” irlandare ska flytta fran lagenheten. Forstar om han kanner sig lite utanfor bland alla svenskar. :) Men det ar ganska synd, han var trevlig och bjod pa vin ibland om kvallarna. :) Just nu ar ena brodern i Sverige och en annan kille bor tillfalligt i lagenheten. Har typ bara sagt hej till honom an sa lange… han ar fran Schweiz eller nat sant dar, tror jag.

Och sa har vi det har med David… Vet varken ut eller in. Saknar honom. Just nu kanns det som han hatar mig, men jag kanske overreagerar for att han lat lite tjurig i sina mail och for att han typ inte smsat pa flera dagar… Hoppas att han kommer och halsar pa, lat som att han kan gora det i mars nagon gang. Om han fortfarande vill traffa mig… Ringde honom i onsdags och det var verkligen hur trevligt som helst att fa prata med honom igen… da kandes det ganska bra… men allt ar sa forvirrande nar man inte har regelbunden ordentlig kontakt, vad fasen tanker han egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *