Hemma i Sverige

Nu är vi alltså hemma i ytterst ospännande Nyköping igen…

Resan hem gick bra, men jag ska inte bli långrandig om den… hela vår resedagbok kommer ju att ligga ute så småningom. Nämnvärt är väl i alla fall att vi på flygplatsen fick äta av Malaysias största tårta (280 m om jag inte minns fel), alldeles gratis… de sålde enkilosbitar, men vi tyckte det var för stort, så vi gick runt till alla försäljningsställena och blev påprackade gratis smakprovsbitar…

Första kvällen och natten i Sverige tillbringade vi ute på Näsudden, mina föräldrars och min brors familjs sommarstuga med sjötomt… Ritha och Lasse, Davids mamma & dennes man, var också med och enligt vår begäran åt vi grillad flintastek med potatissallad. Mums. Och så fick vi ta premiärdoppet i svenskt vatten… Det var mycket kallare än vi blivit vana vid! Över huvud taget är det ganska kallt i det här landet…

Den årliga karnevalshelgen har just förflutit här i Nyköping och vi har varit ute och strosat på stan en del och morsat på gamla bekantskaper. Igår tittade vi på det för varje år tråkigare karnevalståget tillsammans med Kristin och hennes lillasyster Felicia och så småning hamnade vi hemma hos Trogstam, en gammal klasskompis, tillsammans med Anders och Henning. Ganska trevligt… Sen gick vi ut igen, Anders gick hem, Henning och Trogstam gick in på Backstage… jag och David tyckte dock inte att det var värt det att betala 50 spänn för att vara inne mindre än en timme så vi traskade lite mer på stan och drog oss sedan hemåt.

Ganska roligt att se lite gamla Nyköpingsbor, men samtidigt lite vemodigt på något vis. Och Nyköping känns verkligen mer och mer patetiskt för varje gång vi kommer hit. Det är många gånger nu vi har svurit på att aldrig flytta hit mer än i rent mellanlandningssyfte (typ nu och mellan terminer…).

En annan bra grej som hänt är att vi varit på loppis och köpt (eller reserverat, ska betala och hämta imorrn) en bokhylla/skåp/hurts/barskåp… för 200 spänn!

Vi har lägenhet i Linköping från 1 september, men skolan börjar den 20 augusti, så vi måste hitta något tillfälligt fram till dess. Får se hur det går… i värsta fall får vi väl sova på en parkbänk eller kanske rentav i en gymnastiksal för 60 kr/natten….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *