Hoppa till innehåll

Nollan

Nu har jag avancerat från minus till Nollan. Vi är alltså inne i Nolle-P och det händer en massa saker hela tiden!! Jag har knappast tid att återge allt just nu, för vi ska strax iväg och spela caps med hela sektionen innan det är dags för disco i Kårallen (var f.ö. där på disco igår kväll också, klart man är på g).

Vi som går IT har det ganska slappt, vi har inte ens börjat med grunken, den mattegrundkurs som D-arna och typ alla andra kämpar med nu. Vi flummar runt lite och pratar om logik och sådär… Vi har blivit indelade i våra första basgrupper och vårt stora problem idag var en deckargåta, den löste man själv på cirka två minuter och sen skulle vi lösa den tillsammans på två timmar… ungefär. Nåja, allt detta fungerar ju bara som en liten introduktion till PBL, problembaserat lärande, som ju är ITs speciella undervisningsform.

Jag har hamnat i en trevlig nollegrupp, nämligen SPEX, vi ska hitta på ett spex som så småningom också ska framföras… ska bli skojsigt!

Mmm… vad har hänt då på ett ungefär… första dagen fick vi se alla fina fadderier (Staben är såklart hårdast!), tåga till universitetet bärandes på ett rep… Idag har vi ägnat oss åt att bli inklämda i en Nissan Micra… 17 pers fick D-sektionen in, jag var såklart en av dem eftersom jag inte är så skrymmande. Nu har vi precis varit på föreläsning om öldrickarspelet caps och ätit hamburgare, snart ska vi alltså praktisera våra nyvunna kunskaper, tror jag…

Vi har en massa mystiska fusknollor bland oss, vissa har blivit avslöjade, men jag kan med ganska stor säkerhet säga att fler kommer att följa…

och så har det hänt cirka en miljon andra saker också!!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *