Hoppa till innehåll

Kul helg

När tentan var överstökad (hoppas jag klarade den!) var det dags att lägga all koncentration på Barbaphesten. Vi hade möte efter tentan och beslutade en massa saker och efter skolan på fredagen åkte jag, Malin och Sara till Rusta och handlade julpynt och annat trevligt, eftersom festens tema var JUL. Slog sedan ihop oss med Anna och Alex och cyklade ut i skogen till SkytteC, där festen skulle hållas. Det blev lite hektiskt med alla förberedelser, matleveransen kom enormt mycket senare än vi i vår positiva tidskalkyl hade räknat med. Men som tur var gick det bra ändå… De festbesökare som ville kunde samlas vid Kårallen och cykla till SkytteC med två SexITmedlemmar. På vägen fanns stationerna första, andra och tredje advent (på fjärde var man framme, ju!). Malin och jag stod för första, vi delade ut pepparkakor så att festdeltagarna skulle vara snälla… hmm, naiv förhoppning kanske. :)

Matlagningen var mycket intressant… vi skulle servera rosa risgrynsgröt, men hade bara fyra kokplattor, en ugn och inte särskilt många kokkärl. Gröt till drygt 100 pers är MYCKET gröt. Dessutom hade vi inga slevar eller dylikt, så vi fick röra med brödkniv, ölflaska och diskborste. Hmm…

Barbaphesten är ju enligt traditionen en riktig svinarfest, så gröt och mjölkpaket flög snabbt all världens väg. Och ingen lyssnade på stackars toastmastrarna eller stackars Staben när de gycklade. Men på det stora hela var det väldigt roligt i alla fall…

Kom i säng 5.30 ungefär… sov större delen av lördagen, men på kvällen var det ju dags för Älgjaktssittning på Wermlands. Det var också en trevlig tillställning, men eftersom jag blev så väldigt onykter förra gången det var sittning på Wermlands tog jag det väldigt försiktigt och fick nu i stället nästan motsatt problem. :) Fast det gjorde i och för sig inte så mycket att vara nykter när man åkte hem.

På söndagen var det sillunch på Wermlands, vi hade optimistiskt nog inte ställt någon väckarklocka och vaknade 20 minuter innan vi skulle vara där, men det gick ju bra ändå. Rejäl frukost blev det.

På kvällen gjorde jag bönbiffar och tillkallade expertförsökskanin i form av Jonas, som är vegetarian på riktigt och inte bara låtsas lite ibland, som jag. Vi kollade sedan på en mycket inspirerande film, Spirited Away. Nu vill jag skriva sagor och göra tuffa animationer. :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *