Hoppa till innehåll

Hej från London!

Aaarrrgghhh!! Oxford Street under rean!! Det är fasen inte roligt alltså, särskilt inte när man vant sig av med storstadskalabaliken. Så jag tog min tillflykt till internetcafet…

Har haft det bra här men nu börjar det faktiskt kännas skönt att jag ska hem snart…

Vad har jag gjort då? Jo:

Nyårsafton
Kom till Stansted strax efter kl 18 men hann i alla fall med att smaka lite på tjejernas nyårsmiddag. De bor i ett jättehäftigt, stort och rymligt hus med en massa folk.
Lite senare begav vi oss till Collide-a-Scope, jag, Veronica, Ellinor, Alva och Johanna. Där var det nämligen nyårsparty med en fruktansvärd massa folk. Kände igen en del människor, kändes som om tiden stått stilla i vissa avseenden…
Ganska kul tillställning. Firade tolvslaget med att trängas på dansgolvet och dra i en partypopper. Rusade sen upp till de stora panoramafönstrena ut mot Themsen, men såg bara en enda blygsam liten fyrverkeripjäs lilla färgregn…

Onsdag
Stan litegranna och så puben och Candybox, såklart. Henrik och Carina var med också, vilket definitivt förhöjde stämningen.

Torsdag
Försökte få musikalbiljetter, men det gick inte så bra… så vi tog en lugn hemmakväll med god mat och så.

Fredag
Lätt bästa dagen! Började med att åka till mitt gamla Caffe Nero på Leadenhall Street och frågade om Nonni fortfarande jobbade där… Jodå det gjorde han och snart satt jag och pratade med honom och fick höra alla nyheter. Albert hade tydligen blivit tillbakaflyttad till CN Leadenhall som manager och styrde nu st&aum;llet med Nonnis hjälp… Kul. Sen fick jag veta att Albert ska bli pappa också. :)
Medan vi satt och pratade iakttog jag alla kunder och kände igen åtminstone hälften… mina gamla stammisar. :) Till slut kom faktiskt Albert in också. Han är galen… han bjöd mig på lunch och så ville han köpa present till mig, så jag skulle komma ihåg honom… men eftersom han inte hann det gav han mig 50 pund i stället… tok…

Sen var det dags att träffa Henrik och åka buss! Vi hamnade först av misstag i ett bussgarage i Archway, men gick tillbaka till sjäva Archway och åt lite mat, samt tog en öl på en pub. Sen ville vi åka till Sudbury, men eftersom det var lite för långt och vi ju skulle möta tjejerna på puben sen så hoppade vi på första bästa buss och hamnade så småningom på en pub i Crouch End, trevligt! Sen var det så sent att vi letade rätt på närmaste tunnelbanestation, vilket råkade vara Turnpike Lane, två stationer längre bort än tjejernas, samma linje… och så åkte vi alltså till stampuben Shakespeares Head på Carnaby Street, oftast endast hänvisad till som “puben”. Sen var det Bedrock, men Henrik, Carina och Veronica skulle inte med, vilket var tråkigt… Kände mig ganska anti-party när jag kom dit, men jag blev gladare när Veronica dök upp i alla fall, hon hade ångrat sig halvvägs hem… Nu var det ju så att hon egentligen inte heller kände sig särskilt party, så vi försökte åtgärda problemet genom stort alkoholintag, vilket tyvärr ledde till att Veronica inte mådde så bra på vägen hem sen… men hur som helst blev det en ganska bra kväll i alla fall.

Lördag
När jag började skriva det här var det alltså lördag och jag gjorde ett tappert försök att gå på stan, men tog min tillflykt till internetcafét… Fuskar lite och skriver det som hände även efter det. :) Köpte ett spel, Tabula, till David (fast det känns som att presenter till honom oftast blir till bådas likvärdiga nytta, på något vis… förrutom kläder och sånt då…) på Hamleys gigantiska leksaksaffär. Klev in på Caffé Nero på Regent Street och till min stora förtjusning hade de en All Day Breakfast Sandwich till mig… åt sån nästan varje dag när jag jobbade på CN Leadenhall… Det var proppfullt där inne, så när jag hittade ett bord fick jag snart sällskap av en kille med näst intill obegriplig dialekt, misstänkt skotte. Nästan mest jobbigt att prata med såna ju… Sen hade jag fortfarande massor av tid att fördriva innan jag skulle träffa Johanna och Ellinor på puben, så jag gick till Topshop, som har öppet till 8. Efter att ha strosat runt där länge och väl gick jag mot provhytterna med två kjolar och en bh, men vad säger killen med sifferlapparna, jo “You cant try underwear on, but I can keep it here for you.” Jomen säkert, jag köper bh:n om jag inte får prova den. Puckon! Ett av de mest påtagliga resultaten av att vara utomlands (längre stunder i alla fall, och jag har ju faktiskt bott i England ett tag tidigare) är ju onekligen att man inser att Sverige inte är så tokigt i alla fall.

Till slut kom jag till puben, utan ett enda nyinköpt klädesplagg. Kände dock inte alls för att gå ut, särskilt inte efter att Ellen berättat att Stansted Express ersätts med bussar på söndagar, så att jag skulle behöva gå upp 8 eller nåt… Tog en cola och väntade tills Alva också anslöt sig till gänget, sen åkte jag till Liverpool Street Station och kollade upp ersättningsbussarna och tänkte gå till Henriks pub och säga hejdå till honom… men den var stängd! Pga fruktat fotbollskaos. Tjejerna bor ganska nära Arsenals hemarena, jag märkte tydligt skillnaden på folkflödet när det var match där och när det inte var det. :) Hur som helst så har Henrik lyckligtvis skaffat mobiltelefon till slut, så jag ringde och det visade sig att han fortfarande var där inne men precis skulle gå. Vi åkte till Bethnal Green och satt en stund på deras nyfunna favoritpub, gick till ett kebabställe när puben stängde och sen sa vi hejdå och så åkte jag tillbaka till Finsbury Park.

Söndag
Hemresan blev inte riktigt som planerat… Kom till Liverpool Street Station jättetidigt bara för att se att tåget stod där precis som vanligt, jag behövde inte alls hoppa på någon långsam ersättningsbuss. Satt och läste på Stansted tills incheckningen öppnade… Flygresan gick bra, men sen stressade jag jäääärnet hemma för att hinna med tåget till Linköping 17.55, bara för att sen se att det var försenat en timme. Kul. Det var många minusgrader och snökaos i Sverige, till skillnad från Londons ständigt gråblöta väder. Så jag kom hem senare än önskat till min snuttebubbe David, men trevligt var det i alla fall…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *