Hoppa till innehåll

Fantasieggande Motala

Ibland behöver man komma bort. David åkte till Sälen, jag och Jonas gjorde en dagsutflykt till Motala. :) Enkla nöjen är faktiskt väldigt underskattade.

Det första vi gjorde var såklart att leta rätt på en turistbyrå, fixa karta och fråga tanten om det fanns något att se. “Är ni intresserade av att titta på gamla bilar..? Nähä, inte det… nej, då finns det väl inte så mycket… men motormuséet har öppet till 3!” :)

Trots turistupplysartantens brist på entusiasm inför sevärdheter i Motala vintertid lyckades vi roa oss med att spana efter Baby Nessie, bli kär (Jonas) i en tax, titta på sagoträd i biblioteket och utforska en vinteröde Folkets Park med många besynnerliga konstverk. “Soleruption” var en hiskelig röd boll på en pinne, med en massa pilar och grejer stickande ut från sig. Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner inför den… men det var mäktigt. :) Satt även i Turkiska Tårtan, spanade in en föga imponerande karpdamm (inga karpar, inget vatten) och lekte på lekplatsen.

Kom så småningom in till civilisationen och Stora Torget där vi käkade och shoppade lite förnödenheter. :)

När vi kom hem igen började vi förbereda middag, eftersom Malin och Oskar skulle komma och käka… men tydligen hade kommunikationsproblem uppstått, för vi hittade dem på ICQ ytterst förvirrade om var och när de skulle vara här… så hur som helst beslutade vi att skjuta upp det hela till morgondagen. Kollade film i stället, Den bästa sommaren, med världens coolaste gubbe i. :)

Det finns såklart egentligen oerhört mycket mer att säga om dagen… men det är bara att ge sig till tåls och vänta på vår resedagbok från Motala! :) (ja, vi antecknade spännande händelser, såklart)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *