Valborg

Det blev en lyckad valborg i alla fall! Jag och Niklas drog på oss åverålerna i tisdags (jag har den FORTFARANDE på) och begav oss ner på stan mot systemet där vi köpte öl i rikliga mängder och sedan stationen där vi satte oss på tåget norrut. Det började dock inte så bra… det var en bro över Göta Kanal som strejkade, varför vi stod stilla i en halvtimme. Som resultat av detta, samt det regniga vädret, beslutade vi oss för att äta och softa ett tag i Stockholm i stället för att skynda till tåget mot Uppsala. När vi väl hamnade på tåget igen blev det en intressant upplevelse… vi hamnade nämligen bredvid en ytterst speciell tant som var ganska grov i mun och berättade en hel del roliga historier… till slut kom det även fram att hon inte varit tant särskilt länge och att hon var en av 400 i Sverige som nånsin genomgått samma operation… Hon var ganska underhållande och uppmanade oss att dricka upp vår öl så vi inte skulle få för mycket blod i alkoholomloppet…

Vi kom alltså fram senare än beräknat och eftersom det fortfarande regnade orkade vi inte bry oss om att ta oss till Pollacksbacken, där vi egentligen skulle ha varit på något som hette Kvalborg… var däremot hos Niklas syster Jennifer en stund och sen begav vi oss till Norrlands nation, dit vi hade biljett eftersom det tjänade som eftersläppsställe till Kvalborg.

Innan vi ens hunnit gå in på Norrlands träffade vi trevliga åverålsbeprydda människor från Umeå. Det var riktigt många Umeåmänniskor där och alla var hysteriska märkesbytare…. vi hade inte så många märken att byta och hade bytt bort de flesta redan i kön på väg in. :)

Till en början verkade inte stället överdrivet imponerande, men sen hittade vi gången in till de gamla pampiga lokalerna… det var riktigt maffigt, stora salar med gigantiska ljuskronor och snirkliga dekorationer. Vackert. Det blev en riktigt kul kväll, vi gled runt och snackade med folk och träffade till och med på lite kändisar, en gammal gymnasieklasskamrat till mig, några av Davids klasskompisar, en IT2:a som vi inte hälsade på eftersom vi faktiskt inte känner henne, någon Niklas varit på samma fest som…

Fick sova hos Jennifer första natten, vilket var tur, eftersom vi inte riktigt vetat vart vi skulle ta vägen, eller i alla fall inte jag. :)

Själva valborgsmässoafton började med champagnefrukost hemma hos Ingela och Magnus i deras korridor. Så småningom drog vi oss mot slottsbacken där vi hade picknick. Såg lite kända ansikten från förr och träffade Einar från klassen. Vid tre höll rektorn ett tal vi inte hörde, sen viftade folk med studentmössor och galopperade till nationer för att dricka champagne. Vi hamnade i en trädgård på GH där solen sken och allt var jättesoft. Niklas och jag skrattade lite åt de fina skyltarna “Kissa inte i trädgården, tack!”.

Sen gled vi runt ett tag… hittade Einar och David i Engelska parken bland en hord svartklädda punkare. Där hängde vi ett tag och Jonas med två vidhängande kumpaner dök också upp. Sjöng lite sånger med punkarna som stoppade in MÄSK på lämpliga ställen i texten (vår standard är annars “fiskebåt”…) och begav oss sen till ICA för att hitta nåt att grilla. Satt sen i Gamla studentstaden hela kvällen och softade, sjöng och grillade… Sara från klassen var också där, Niklas V-ås-kompisar kikade förbi och Jonas & c:o kom också och grillade en liten stund. Ganska mysigt. Hamnade sen i ett korridorsrum med Ingela & c:o, men Niklas och jag (ok, mest jag) satt och sov stor del av tiden vi var där… sen sov vi båda över hos Ingela och Magnus.

Idag har vi fikat på anrikt Uppsalacafé och spatserat runt lite i duggregnet och skådat fördärvet i Uppsala… folk grisade ner rätt bra. Men vi hade i alla fall tur med vädret, regn dagen innan och dagen efter, sol på valborg!

Nu är jag hemhemma i Nyköping och har fortfarande inte kommit ur åverålen… imorrn ska jag träffa Christian och plugga fysik… på måndag ska jag på sommarjobbsintervju på Miltronic, men det är tydligen en anställds dotter som också vill jobba där… attans…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *