Hoppa till innehåll

LONDON

Tillbaks i den grå verkligheten igen efter en underbar, men alldeles för kort, helg i London… just nu sitter jag med en så trist uppgift som att annullera fakturor (tro mig… inte spännande) så det är lätt hänt att man längtar tillbaka…

Inledde Londonäventyret med en inte helt uppskattad försening på 7,5 timme. Ellinor och jag, samt många fler som skulle åka med planet, fördrev tiden med att åka till hamnen i Nyköping. Vi gick till Lotsen och delade först en kanna öl och köpte sen varsin öl till. Måste ju värma upp inför pubbandet. :) Hur som helst blev tillvaron plötsligt mycket mer dräglig. När vi kom tillbaka till Skavsta fick vi veta att planet var ännu mer sent (från början hette det att det skulle vara 5 timmar sent), så då blev det mera öl, M&Ms och sova på bänkar…

När vi kom till Stansted hade såklart tågen slutat gå för länge sedan, så det fick bli buss till Victoria och tunnelbana därifrån. När vi slutligen kom fram hem till tjejerna i Finsbury Park var klockan 6.30 (engelsk tid, 7.30 för oss alltså) på morgonen. Vi hade räknat med 22-23 på kvällen ungefär….

När vi hade tagit igen lite sömn (gissa hur fräscha vi var… längtade bra mycket efter tandborsten efter alla öl & M&Ms) grattade vi Johanna på födelsedagen med tårta och presenter och sen åkte jag bort till S:t Pauls för att försöka hitta min gamla jobbarkompis Albert och hans nya Caffé Nero… det var inte alls svårt att hitta vare sig honom eller cafét. Cafét var det första jag såg när jag kom upp ur tunnelbanan (ja, vi har faktiskt åkt ovanligt mycket tunnelbana för att det varit så ont om tid… egentligen gillar jag ju bussen mycket bättre) och Albert det första jag såg när jag tittade in genom fönstret. Han var glad att se mig. Hrm… lite väl “på” för att ha flickvän och bäbis. Blev bjuden på macka och smoothie, mycket trevligt. Sen väntade jag medan Albert avslutade arbetsdagen och så gick vi till Wetherspoonpuben vid Bank som jag och Henrik varit på ett par gånger. Albert envisades såklart med att bjuda på all öl och fortsatte med det när han hängde med på min och tjejernas pubrunda i Highbury senare. Vill inte veta hur mycket pengar han lade ut på öl och mat till oss… galning. Dessutom envisades han med att försöka ge mig en massa saker och pengar, han är nästan lite jobbig. Han tyckte till exempel att han kunde betala min flygbiljett eftersom det var så kul att jag hälsade på honom, så han viftade med hundra pund som jag inte alls tog emot.

På lördagen åkte jag och Ellinor till Camden men lyckades inte uträtta mycket i trängseln. Satte oss på Caffè Nero ett tag och nostalgidrack lite kaffe. :) Jag köpte vår gamla favvo-veggo-färs på Holland & Barrett, vi brukade köpa den eftersom den är billigare än köttfärs… Torrvara som man lägger i blöt! Sen måste man krydda massor, annars smakar det inte ett dugg. :)

Vi splittade på oss eftersom vi hade olika ärenden. Jag försökte shoppa lite på Oxford Street men det var ju bara föööör mycket folk… Åkte runt o kollade läget lite, samt hämtade busstidtabell på Victoria så att vi fick koll på söndagsbussarna till Stansted.

På kvällen var det först thaimat på Cats i Finsbury Park som gällde, det var jag, Ellen, Veronica, Johanna och Cindy (med reservation för stavfel) som bor med dem. Jag fick födelsedagspresenter då också. :) Jättesöta grisgodisar och… hrm… ett bondage start kit… hmmm… HMM! :) Vem vill bli piskad? :)

Efter thairestaurangen åkte vi till älskade, älskade puben Shakespeares Head på Carnaby street… och vem var där om inte vår gamle vän Dean… det var mycket trevligt att träffa honom igen och jag tillbringade en hel del tid med honom på After Skool sen, favvoklubben.

Söndagen hade inte mycket att erbjuda, förrutom fint väder för första gången… men då var det ju dags att åka hem. Släpade med oss en massa av Johannas saker också, eftersom hon behöver hjälp att få hem allt, hon flyttar ju hem snart. Jag skulle träffa Albert igen, men det ville sig inte, så jag satt ute i solen och läste vid Marble Arch… träffade Ellinor och käkade, sen var det dags att hoppa på bussen. Låång resa…. men vi kom faktiskt fram till och med FÖRE utsatt tid.

Jag har återupplivat min forna kärlekshistoria med staden London… kan jag inte börja plugga snart så att jag (förhoppningsvis) kommer ur det… dåligt att sitta här o längta tillbaka… o smsa med Dean… :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *