Legend

Det här är en film som jag älskade när jag var liten. Vi hade den på video, men bandet försvann under mystiska omständigheter. Jag saknade det verkligen! Därför blev jag överlycklig när jag hittade filmen igen nu, en bunt år senare. Jag kom faktiskt inte ihåg mycket mer än att det handlade om enhörningar på något sätt, men när jag såg den kände jag igen en del scener. Kul!

Det är en fantasyfilm av Ridley Scott från 1984 med en då ganska okänd Tom Cruise som hjälte. Ondingen Lord of Darkness spelas av Tim Curry, som jag annars mest känner till som transvestiten i Rocky Horror Picture Show. Fascinerande… och bra är han också!

Mörkerlorden vill ta över världen och göra så att solen aldrig stiger igen. För att göra detta måste han döda de två sista enhörningarna. Hjälten är förälskad i prinsessan Lily och tar med henne ut i skogen för att visa enhörningarna för henne. Det slutar illa, hingsten dödas och Lily tas till fånga av mörkerlorden som vill göra henne till sin brud. Hjälten måste rädda både världen och prinsessan och till sin hjälp har han en rad fantasifulla skogsfigurer. Visst är det lite klichéartat, men det är vackert, med fina miljöer och snygga masker. Den här filmen har tydligen varit en stor inspirationskälla för utvecklarna av spelserien Zelda, vilket kanske ger en idé om känslan i filmen.

Visserligen kommer mycket av min uppskattning från nostalgin, men jag tycker ändå att filmen är ganska bra!

FilminfoIMDB: Legend
Regissör: Ridley Scott
År: 1985
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *