Hoppa till innehåll

The Cell

Den här filmen var jag nyfiken på när den kom, men såg den aldrig eftersom jag hörde att den inte var så bra. Just nu är jag inne på seriemördare och beslutade därför att se den ändå…

Jennifer Lopez spelar en barnpsykolog som använder ett revolutionerande verktyg som låter henne färdas in i medvetandet på sin patient, som är en liten pojke i koma. FBI jagar en seriemördare, vars grej är att stänga in sina vackra, kvinnliga offer i en liten cell i fyra dagar och gradvis fyller den med mer och mer vatten tills de drunknar. När de hittar honom har han precis tagit en ny tjej, men de har ingen aning om var hon är och han kan inte berätta det, för de hittade honom i koma… De har bara fyra dagar på sig att ta reda på var tjejen finns, eftersom cellen är helt automatiserad.

J-Lo’s rollfigur får alltså uppgiften att ta sig in i mördarens sjuka, sjuka medvetande för att ta reda på hur de ska rädda tjejen. Man får inte veta någonting om hur det funkar att resa in i någon annans hjärna, eller hur metoden tagits fram och av vilka. Det är lite synd.

Filmen är snygg, det får jag medge. Det är ganska häftigt att se mördarens inre, otäcka värld och se vad som gjort honom till den han är. Tyvärr misslyckas filmen med att riktigt gripa tag i en – den känns ganska tunn och inte särskilt läskig. Hade det inte varit för att den är snygg skulle filmen få ännu lägre omdöme.

FilminfoIMDB: The Cell
Regissör: Tarsem Singh
År: 2000
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *