Hoppa till innehåll

Mean Girls

Chili beskrev denna film som den enda filmen som gör amerikansk high school rättvisa och därför blev jag ju tvungen att se den. Den började onekligen ganska bra; Cady har bott i Afrika hela sitt liv och blivit undervisad hemma, men när familjen flyttar tillbaka till USA måste hon börja high school. Kulturkrockarna känns igen av mig som före detta utbytesstudent, även om det såklart är ganska överdrivet.

Filmen fortsätter med att låta Cady bli sviken av de populäraste tjejerna med tuffa och populära Regina i spetsen. Cady vill ha hämnd och inleder tillsammans med töntvännerna projektet att förstöra Reginas liv. Men vänta nu, blir inte Cady därmed själv en ”mean girl”? Jovisst… hur ska det gå?

Lite för pluttinuttigt, men guldkornsögonblick finns. Precis som alla highschoolfilmer är den väldigt överdriven, men jag gillade till exempel Cadys förvåning över att man måste få ett ”lavatory pass” för att gå på toa. Det är verkligen en av de saker en nykomling på high school borde reagera på och kändes därför äkta.

Det är roligt att se the janitor från Scrubs som Cadys pappa och lilltjejen från Party of Five som en av de coola tjejerna.

FilminfoIMDB: Mean Girls
Regissör: Mark Waters
År: 2004
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *