Hoppa till innehåll

Resident Evil

I den hemliga, underjordiska faciliteten ”The Hive” bedriver företaget Umbrella Corporation forskning kring bland annat biologiska stridsgaser. Ett farligt virus smiter och en trupp skickas ner i underjorden för att stoppa dess framfart. Viruset visar sig göra zombies av sina smittobärare och således måste de kämpa mot hungriga monster och dessutom det intelligenta övervakningssystemet som stänger ner anläggningen för att förhindra smittan.

Filmen är ganska cool, bitvis spännande och delar av storyn faktiskt ganska snygg. Jag är återhållsam med lovorden eftersom jag har lite svårt att bli riktigt engagerad i såna här filmer med smått obegripliga rädda-världen-projekt som känns osannolika och långt ifrån ens egen verklighet.
Den innehåller lite för många klyschor, t.ex. :

”I’ve got to de-activate the mainframe!” – den duktiga killen som ska fixa biffen genom att manipulera det stora, farliga systemet på något obegripligt sätt.

”She was right, we’re going to die down here!” – jomen visst, som att man nånsin trodde att huvudpersonen skulle dö…

Och såklart den tickande nedräkningen för låsmekanismen som slår om till 00:00 precis när hjältarna tagit sig ut.

Milla Jovovich fick i alla fall visa hur sexig hon är i en liten klänning som bara blev kortare och kortare genom filmen.

FilminfoIMDB: Resident Evil
Regissör: Paul W.S. Anderson
År: 2002
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *