Hänt en del sen sist

Uppenbarligen har jag hållit mig för sysselsatt för att skriva här…

I tisdags hade vi julmys med studienämnden, vilket innebar att vi drack glögg, bakade pepparkakor och sedan gick till HG för att ta en öl. Pepparkaksbaket var lite fånigt i och med att könsrollerna tycktes så otroligt befästa; jag tror att alla faktiskt försökte attackera degen en stund, men det var nästan bara jag och Mona, de enda tjejerna, som lyckades med att placera hyfsat snygga kakor på plåtarna… Ibland undrar man om de ens försöker, eller om de gömmer sig i sin könsroll? :)

Vi har såklart jobbat robot en del och kommit fram till att sensorenheten funkar riktigt bra om man bara gör kalibreringen exakt rätt… på tisdag ska vi visa upp för examinatorn. På torsdag är det tävling, men det är på tisdag som vi godkänns eller inte godkänns.

I torsdags lyckades jag faktiskt gå på Friskis. Det går sisådär bra, men vem har lust att cykla ända till Berga i is och snö? Nu var det bra väglag, annars hade jag knappast tagit mig dit. Har ju bara klippkort nu också… hoppas att det blir lättare att motivera sig i vår när vädret bara kommer att bli bättre och jag “tjänar” på att gå fler gånger, eftersom jag kommer ha köpt ett terminskort för 600 spänn.

I fredags kom Christian på besök, min gamla hemhemmakompis som var klasskamrat i åk 3-9 och sen i 3:an på gymnasiet också.

Apropå ordet klasskamrat är det ett ord jag verkligen inte gillar… måste man vara kamrat med alla i klassen? Enda alternativet tycks vara klasskompis, som även det implicerar kamratskap. Meningar som “han blev mobbad av sina klasskamrater” är ju helt bisarra. Varför finns det inte något neutralt ord för “folk som går i samma klass”?

Hur som helst, Christian kom i fredags och vi började med att gå en sväng på stan. Jag julshoppade lite och köpte bland annat min Secret-Swap-julklapp… Svårt när man inte vet någonting om personen man köper till! När vi hade varit hemma och ätit lite begav vi oss till campus för lite basic sightseeing och några öl på Fredagspuben. Hemma åt vi pizza, kollade film och spelade Alfapet med Jonas. Ganska mysigt.

Idag tvättar vi… massa massa massa massa massa tvätt… Ska göra en del andra duktigsaker och så måste vi ju adventsmysa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *