Hoppa till innehåll

Liten och effektiv?

Idag har jag verkligen försökt att vara effektiv och inte slösa tid. Det blev sovmorgon, eftersom vi har så sena vanor, men det får väl vara okej. Annars utnyttjade jag tiden ganska väl.

10-12 Lingvistikföreläsning
12-14 Ärenden på stan
14-15 Åka hem och äta lunch
15-17 Föreläsning i Webbprogrammering & interaktivitet
17-19 Bara slappa liiite, men läsa labbeskrivning också
19-?? Hjälpa Jonas hämta en skärm (gratis), köpa pizza, äta
??-00 Labba

Att jag såg till att utnyttja håltimmen för att åka på stan är långt ifrån en självklarhet. “Den gamla Helena” skulle ha slappat och i stället utnyttjat onsdagen då jag är fri från schemaläggning. Nu ska jag labba ordentligt då i stället!

Jag köpte barnkläder på stan. :) Till mig själv. Två tröjor, varav den ena kan beskådas i dagens fotodagboksinlägg. Fin va? Är det inte märkligt att det ska vara lättare för mig att hitta välsittande t-shirtar för 5-6-åringar än t.ex. en på H&M? T-shirtar är alltid för LÅNGA för mig. Men eftersom jag i princip har noll bröst och inte är direkt tjock, så funkar det med storlek 110/116… Jag ska börja handla mer på barnavdelningen. Dagens tröjor var faktiskt RIKTIGT sköna. Bara de inte krymper i tvätten. :)
Det blev en vuxentröja på rea också, bara för att den var så spektakulärt grön. Den var för lång såklart, jag får vika in “mudden” halvvägs. Knök!

Kvällen har jag alltså ägnat åt att labba! Titta här vad jag har åstadkommit:
Intro-delen av DHTML-labben
Jätteirriterande dokument, faktiskt. Först slängs det upp en irriterande popup med fullkomligt onödig information… men jag lyckades i alla fall extrahera bildens url och räkna TD- och TR-elementen automagiskt! Ett klick på bilden ger ytterligare en störig popup och onmousover på den ska lägga till en ful länk i menyn. Tyvärr vill det sig inte i min Firefox 1.0, men det funkar i Explorer, upptäckte jag efter en lång stunds tragglande. Varför?! I labbeskrivningen står det att man helst ska använda Mozilla, varför funkar det inte då? Eller är det bara just Firefox 1.0 som fuckar? Eller har jag gjort nåt fel? Suck…

Jaja… inte alltför blodig labb, men det är ju bara introdelen också. Bara javascriptgrejer, med DOM – document object model. Men jag är säker på att det kommer att bli mer att göra framöver i labserien…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *