Datorprylar!

Igår fick jag mitt hårddisk-kit och har således satt dit nya hårddisken lite seriösare och stoppat tillbaka diskettenheten (jag lånade dess hållare lite provisoriskt…). Allt passade fint, men jag tycker fortfarande att datorn segar ihop när jag skriver till den nya hårddisken. Lite tråkigt, men jag får väl lära mig att leva med det…

Fick pengar i retur för mitt felvalda grafikkort idag, så nu har jag beställt ett som borde vara rätt… även om det inte lär vara lika bra som de som finns till AGP-kortplatser… Delldatorer har ju bara PCI-platser. :( Jonas beställde en ny skärm – 19”! – också, vilket verkligen behövdes eftersom hans är så rysligt mörk och inte går att ställa in ljusare.

Jag fick post idag också – mamma var gullig och köpte en polotröja på rea till mig, så att jag ska kunna ha julklappströjan jag fick tidigare utan att den sticks i nacken. Väldigt sött av henne och roligt att få post. Hon skickade med ett par röda (tröjan var också röd) strumpbyxor också. :) Jag har alltid såna problem med strumpbyxor eftersom de skär in i fläsket… så även dessa, men jag har nog kanske endast en gång i livet eller så hittat ett par som suttit hyfsat… Lösningen är väl helt enkelt att bli pinnsmal och fläskfri, hur nu det ska gå till. Det verkar vara lättare än att hitta icke för åtsittande resårer i kläder i alla fall.

Posten har förresten varit sisådär snäll mot mig. Mammas paket var öppet, men det värsta var nog lådan som låg i brevlådan igår. Dess yttermått var nog exakt samma som brevlådans innermått. Jag kämpade och slet för att få den till öppningen, men där stack luckans gångjärn ut för mycket… jag fick slita loss kortsidan på kartongen, medan den fortfarande låg i brevlådan (eller “postfacket” kanske beskriver våra brevlådor bättre…), dra ut innehållet och sedan mer eller mindre smula sönder kartongen för att få ut den. Tack… Fast jag är rätt nöjd, det hade varit tråkigare att få vänta och få en avi en dag senare eller så.

Idag är jag hemma och pysslar med smågrejer. Läser realtidssystem nu. Den till synes så torra och tråkiga boken jag lånat förvånade mig verkligen genom att dra upp möss och flugor som exempel på att det inte räcker med att system är snabba för att de ska vara realtidssystem. En mus kan fångas i en råttfälla och en fluga av en flugsmälla, vilket alltså innebär att systemen inte svarar tillräckligt snabbt på oförutsedda händelser. Det fanns till och med små söta teckningar av djuren. :) Det ÄR trevligt med lättsam kurslitteratur och nästan ännu trevligare när man var inställd på en riktigt tråkig bok.

Är inte så bra på att vara effektiv, tyvärr… jag har nog inte en tillräckligt specifik uppgift att pula med just nu. Kanske hinner göra lite av lingvistikuppgiften också… jag ska göra nummer 3 om stavningskontroll. Borde göra lab 4 i webprogrammeringskursen också… är förresten godkänd på labbarna 1-3 nu! Wee!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *