Alla hjärtan & ominstallation i Nyköping

Oj, nu kommer det nog att bli ett långt inlägg, det var länge sedan sist. Alla hjärtans dag slutade betydligt bättre än den började, vi fick en myskväll med riktigt god mat (auberginelasagne med pesto och morotskaka till efterrätt) och sen en film.

I tisdags skrev jag klart min lingvistikrapport om datorstödd stavnings- och grammatikkontroll. Återstår bara att se vad examinatorn tycker… Jag hade velat lägga lite mer tid, men som det var nu kände jag mig ganska stressad över allt annat jag måste göra.

Jag och Alex har börjat göra realtidslabbarna där man skriver schemaläggare för simulerade fotbollsspelande robotar (RoboCup). Första uppgiften av tre (cyklisk shemaläggare) klarade vi till min stora förvåning och lättnad inom det första labtillfällets två timmar och under det andra kom vi åtminstone en god bit på väg på den andra uppgiften (earliest deadline first).

I onsdags ringde mamma och berättade att de fixat en alldeles egen Windows XP-skiva. Jag hade ju lovat att komma och installera om datorn innan de åker till Gran Canaria den 24:e, så det föll sig så att jag åkte till Nyköping på torsdagskvällen och började bråka med datorn.

Hela fredagen gick åt, såklart, jag kom i säng 03:45 efter lite sista-minuten-strul (eller snarare sista-timmarna-strul). Allt blev inte jättebra, jag fick till exempel inte igång scannern igen. Det är en gammal scanner som egentligen inte är XP-kompatibel, men det har ju gått förut! Trist. HP Scanjet 4c, någon som har några tips? Datorn ville varken hitta scanner eller SCSI-enhet…

Hur som helst, i stort blev iaf datorn mycket trevligare, men cd-brännaren/spelaren vägrar fortfarande bränna.

Tittade även lite på pappas första dator, det var nostalgi det. Tyvärr var det diskfel på den så jag kunde bara i princip se filnamnen på saker, men det var nostalgi nog eftersom alla mina filer från början av min datorkarriär fanns kvar.

Något av det roligaste jag var med om var nästan Samsungs LiveUpdate (för cd-spelaren/brännaren). Jag tror inte att den som skrev meddelandena den gav hade engelska som modersmål. Kolla:

Min favorit lyckades jag tyvärr inte screenshotta, den dök upp när man laddade ner filer:

“A file has been taking from a server”

Download in progress, alltså. Fint.

Främsta anledningen att jag skulle komma innan föräldrarna åker bort var förresten att jag skulle sälja min Canon ixus i till mamma, den lilla söta kameran som jag vann i en tävling. Jag ville inte sälja den först, men nu behövde jag verkligen pengar… och jag använder ju bara min Exilim och Jonas fotar aldrig numera, så det fick väl gå. Nu är jag rik! Eller snart, när pengarna kommit in på mitt konto. Skönt!

Nu är jag hemma igen efter försenade tåg och bök. Snön har börjat smälta, så snart är det väl is överallt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *