Hoppa till innehåll

My Life Without Me

Ann lever ett hårt liv:

– outbildad, dåliga jobb, dåligt med pengar
– bor med man och två unga döttrar i en ”trailer” på mammans bakgård
– pappa i fängelse

Till råga på allt får hon reda på att hon bara har ett par månader kvar att leva. I stället för att berätta allt för familjen bär hon sin sjukdom i tysthet och försöker leva som vanligt. Hon gör upp en lista på saker att göra innan hon dör och det är exempelvis:

– klippa håret
– spela in födelsedagshälsningar till sina döttrar fram till deras 18-årsdagar
– ha sex med en annan man bara för att se hur det känns
– få någon att bli kär i henne

Det är en film som kan få en att fundera på livet och döden. Vad skulle man göra om man visste att man snart skulle dö? Skulle det vara okej att inleda ett förhållande med en annan, bara för att man snart skulle dö och inte ville dö utan att ha provat att ha sex med mer än en person? Skulle man vilja bli mer sexuellt erfaren i det läget? Borde man inte snarare verkligen uppskatta det man har…

Intressant film, jag tyckte den var sevärd.

FilminfoIMDB: My Life Without Me
Regissör: Isabel Coixet
År: 2003
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *