The Grudge

(den amerikanska varianten)

Vad gäller skräckfilm tycker jag verkligen att “less is more”; ju mindre man faktiskt ser av otäckheterna, desto läskigare blir det. När ett fult monster dyker upp i bild går det liksom inte att ta filmen på allvar längre. Antydningar räcker förvånansvärt långt, den egna fantasin brukar skrämmas betydligt bättre än datoranimerade spöken.

The Grudge är bitvis riktigt obehaglig, ända tills man får se för mycket och i stället omväxlande suckar och fnissar. Det är synd, för filmidén hade kunnat räcka till en bra film.

Det handlar om amerikaner i Tokyo som råkar illa ut när de kommer i kontakt med ett hemsökt hus. Mycket mer behöver egentligen inte sägas, eftersom det är ganska förutsägbart… det går dåligt för folk och man får se alldeles för mycket.

Således var min kommentar när vi började se filmen ganska befogad: “Att Sarah Michelle Gellar är med bådar ju inte gott – har hon gjort nånting bra?” :)

FilminfoIMDB: The Grudge
Regissör: Takashi Shimizu
År: 2004
Omdöme (1-5): 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *