Hoppa till innehåll

Where the heart is

En pluttinuttdramatisk och ganska förutsägbar film med bland andra Natalie Portman och Ashley Judd. Jag måste ändå säga att den lyckas med det jag tror den försöker göra; att vara en mysig film! Natalie Portman spelar den tonåriga gravida tjejen Novalee Nation som ska flytta med sin pojkvän, men blir övergiven på ett Walmart någonstans på vägen. Där stannar hon kvar efter stängningsdags och bor där i några veckor och föder så småningom också en dotter där… och sen blir hon omhändertagen av alla möjliga och omöjliga karaktärer. Det är verkligen en film där de goda är goda och de dumma är dumma, dessutom är många karaktärer så överdrivna att det blir komiskt. Det kanske är därför den är så mysig – den skildrar hemska saker och ja, den berör, men samtidigt har den glimten i ögat.

Men… vad är det för jäkla namn egentligen? Novalee Nation… och så döper hon dottern till Americus. Jösses!

Duger som mysig film, men är verkligen inte cool eller finurlig på något sätt… man vet vad man får.

FilminfoIMDB: Where the heart is
Regissör: Matt Williams
År: 2000
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *