Hoppa till innehåll

Mera idealhärj blev det visst…

Inget direkt spännande… har jag väl att skriva, men ok, en liten update:

Jag har hämtat ut kanske det vackraste tentaomslaget någonsin: Analys A, betyg 4! Gissa om det känns underbart! Jag är så bra..! Fast om jag ska fortsätta tycka det måste jag såklart klara tre tentor till innan sommaren… Analys B, Återkopplade linjära system och Fysikaliska modeller. Hjälp! Hur ska det gå?

Vi har ett gäng banankartonger i vardagsrummet nu, Jonas har varit duktig och fixat. Vi har redan packat ihop innehållet i min gamla Benno och sålt till Fredrik, nu ska Frida snart köpa Jonas gamla bokhylla. Snart flyttar vi! Eller ja, om en månad…

Har fått min första räkning från djuice och myst över att mina sms blivit hälften så dyra som de var med sense. Jag skickar faktiskt många sms, så det gör verkligen skillnad för ekonomin! Bra, bra!

Har även försökt lägga in en annons på blocket.se och betala med ett samtal, men det gick inte alls. Suck. Krångel. Kanske får be någon testa från fast abonnemang till slut, men just nu inväntar jag svar från djuice om abonnemanget är spärrat för betalsamtal eller något sådant.

Jonas och jag har börjat titta på serien Dead Like Me tillsammans. Den är ganska bra, men vi stör oss båda lite på att de liksom håller på krutet och inte tar ut svängarna särskilt mycket. We want more! För övrigt irriterar jag mig på alla serier/filmer med 35-åringar (eller nästan) som spelar tonåringar. Jonas tycker att tjejen i den här serien ser ut som 12, hon spelar en 18-åring. Hon ser INTE ut som 12, hon ser faktiskt äldre ut än folk brukade göra på gymnasiet, men varför tycker han det då? Jo, för att alla “18-åringar” i alla serier spelas av nästan dubbelt så gamla fotomodeller, så det är det man är van vid. Den här tjejen är “bara” 81:a. Okej, jag kan verkligen förstå att äldre människor är mognare och lättare att arbeta med och allt det där… men det ÄR verkligen ytterligare en sak som sätter standarden, “så här ska tjejer se ut” (eller killar, men i det här fallet var det ju en tjej). Omöjliga standarder, som alltid. Antingen är de äldre och ser mognare/mer välutvecklade ut, plus att de är jätte-makeupade, eller så är de fotoretuscherade… Vad är det för jävla ideal? Hur ska någon kunna se ut så på riktigt?
Varför måste nästan alla tjejer må dåligt av den pressen?
Varför måste killar få sina förväntningar påverkade, utan att ens inse det själva?
Jävla värld.

På sistone (senaste året? två åren?) har jag verkligen blivit argare och argare över såna saker. Kanske är det för att jag inte vill acceptera att må dåligt över sånt längre. Kanske lyckas jag någon gång ta mig ur det. Stackars Jonas har fått stå ut med mina utbrott mot många mediaformer som bejakar omöjliga ideal, men förhoppningsvis är det bättre att bli arg än att bara tyst lida av det. Kanske börjar jag vara lite mindre arg nu. Ska jag börja påverkas mindre också? Eller är det en omöjlighet, är jag bara uppgiven?

Nu ska vi ut och springa i solen! :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *