Hoppa till innehåll

The Secret Life: Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer var en fascinerande, otäck, hemsk seriemördare. Dokumentärer om hans liv brukar vara enormt gripande och därför är det nästan märkligt att denna spelfilm inte lyckas vara det. Det jag brukar bli mest gripen av är killen som nästan kom undan. Dahmer hade gått för att köpa mer alkohol, killen vaknade i lägenheten men var helt nerdrogad. Han lyckades fatta tillräckligt mycket för att ta sig ut på gatan och försöka fly, alldeles naken och i uppenbart dåligt skick. Polis tillkallades, men när Dahmer kom tillbaka lyckades han övertyga dem om att det var hans älskare som fått i sig lite för mycket alkohol bara. Polisen lämnade dem och Dahmer mördade killen. Han var 14.
Detta blinkar förbi som hastigast i filmen, trots att jag tycker att det kunde ha blivit dess starkaste ögonblick.

Bra material alltså, men dåligt hanterat. En eloge till Carl Crew som spelar Dahmer, men ett par av de övriga skådisarna är riktigt dåliga, särskilt Dahmers mamma. Trist, det hade kunnat bli bra.

FilminfoIMDB: The Secret Life: Jeffrey Dahmer
Regissör: David R. Bowen
År: 1993
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *