Hoppa till innehåll

Tjejsnack – nu börjar jag

Jag har ofta sett Tjejsnack-svar på folks hemsidor och lite löst funderat på att gå med, eftersom det är roligt att “bli intervjuad”. Det påminner mig om “plock” som jag brukade byta med brevvänner på mellanstadiet – man skickade egenhändigt ihopknåpade häften till varandra, de gick ut på olika saker men i en s.k. “Slam” så skulle ett visst antal personer svara på ett visst antal frågor. Man skickade vidare plocket tills det var fullt och sista personen skickade tillbaka det till tillverkaren. Någon som känner igen det?

Jag har hur som helst inte officiellt gått med i Tjejsnack, men jag tänkte testa att börja svara på frågorna och om jag gillar det kanske jag går med. Anledningen att jag gör det nu är förstås bara att jag egentligen borde tentaplugga… vi får väl se vad jag tycker nästa gång. Är inte så förtjust i konceptet Tjejsnack egentligen. Varför får inte alla vara med? Nåja, jag ska inte låta det hindra mig.

Tisdag 31 maj: Läslust

1. Använder du bokmärke?
Bokmärke och bokmärke. Första bästa tillgängliga papperslapp – en gammal shoppinglista, en avriven bit av en tidning, en bit dasspapper eller vad som helst. Ganska länge använde jag förstås ett “bokmärke” som min gymnasiekompis Rasha gjorde till mig. Det var ett kuvert som hon hade klottrat på och skrivit “Helenas bokmärke” eller något liknande. Vet inte var det är nu.

2. Favoritbok?
Går egentligen inte att säga EN bok, men en riktigt underbar och genialisk bok är förstås Douglas Adams Liftarens guide till galaxen.

3. Favoritförfattare?
Jag hade favoritförfattare när jag var yngre, nu är det sällan författaren som avgör valet av bok. Tidigare favoriter var Anne Rice, Stephen King och Torey Hayden. Även idag är jag sugen på att läsa mer av Torey Hayden, så hon kommer nog närmast att vara min favoritförfattare. Fast just nu är jag mest sugen på att läsa seriemördarbiografier, oavsett författare.

4. Vilken film tycker du ger mest rättvisa åt den bok den är baserad på?
Har man uppskattat en bok gillar man aldrig filmen, tyvärr är det i stort sett alltid så och därför är frågan svår att svara på. I en film presenteras ju endast ett urval av boken och ofta saknar man mycket. En film som har gjort ett bra urval är Kubricks The Shining, baserad på boken av Stephen King. Underbar film! Men så såg jag den innan jag läste boken också…

5. Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av?
Egentligen inte, av samma anledning som jag nämner i förra frågan.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *