Hoppa till innehåll

Skärgård, bio och middagsgäster

Vi har haft ett par perfekta dagar nu sedan Jonas kom hem från Oskarshamn. I fredags åkte vi på skärgårdsutflykt! Först åkte vi spårvagn i ungefär en timme och kom till Saltholmen, där båtarna går. Vilka sprang vi på där om inte Jonas L och Julia som precis kom tillbaka från en tur. Ibland känns världen liten… De är alltså precis som vi IT-are från Linköping som just flyttat till Göteborg.

Efter en stunds blåsig båttur klev vi iland på Styrsö och började leta efter klippor vid vattnet där vi kunde äta vår matsäck. Det visade sig lättare sagt än gjort, ön var helt enkelt för bebyggd. Om vi över huvud taget kunde komma ända ner till vattnet var det såklart vass och gegga där. Det slutade med att vi picnicade på ett högt berg i stället, men det var inte heller dumt. Alldeles avskilt och med underbar utsikt över hela ögruppen runt omkring. Det fläktade skönt så att vi inte kände att solen tog en del.

När vi kom in till stan igen hoppade vi av spårvagnen och började leta bio. Det fick bli Filmstaden som visade Toolbox Murders, en skräckis/splatterfilm från 2003. Den visades i en lite mindre sal med väldigt få besökare, vi hade ingen framför oss alls. Mysigt att sitta där och äta popcorn och dricka fålle i biomörkret.

Igår hade vi Jonas L och Julia på besök. De kom hit på tandemcykeln i värsta åskvädret, men när vi åt middag kom solen fram igen och åter var det underbara sommarvädret. Vi tog en promenad och gick runt hela sjön Bergsjön, som alltså inte är så stor, och gick sedan hem via Komettorget och Rymdtorget. Vi tyckte lite synd om Jonas L och Julia när de skulle cykla hem igen vid halv två på natten och vi kunde gå och lägga oss. :) Roligt med folk på besök, vi ska hälsa på dem ute på Hisingen snart också.

Idag har vi en slappardag, det är mest läsa och pilla dator som gäller. Någon måste förstås ta hand om gårdagens disk också…

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *