Hoppa till innehåll

Bio + fira 2 med Andrum & AktÖr

Igår var vi på bio med Jonas L och Julia och såg Charlie and the Chocolate Factory. Söt film, kul att ha sett den och så var det ju dessutom sista tillfället vi kunde utnyttja ICAs rabattkuponger.

Idag har jag och Jonas firat att vi varit tillsammans i två år på måndag! Vi kommer givetvis steka pannkakor då också, men vi ville göra något mer och har därför varit på vegetarisk restaurang och teater! Mysigt! Måndag kommer nog, utöver pannkakorna, också innebära en spökvandring i Göteborg som vi såg lappar om på stan idag.

Andrum Vegetarisk Restaurang & Café på Östra Hamngatan 19 alldeles nära Brunnsparken är den andra vegetariska restaurang vi provat i Göteborg. Solrosen fick riktigt bra betyg och denna var inte heller pjåkig. Dels hade de en rad smörgåsar och någonting de kallade burgare, men som mer var som mackor (Jonas åt en sån), och så hade de buffé med “kall och varm mat”.

Det blev lite förvirrat först eftersom det var oklart vad som ingick i de olika erbjudandena. Dessutom specificerades inte “varm mat” mer än att det fanns potatisgratäng till. Hur som helst så tog jag något som kallades “en stor tallrik”, vilket innebar att man fick fylla tallriken en gång med den varma och kalla maten. Till det fick man även en bit bröd, men inte kaffe. Jonas däremot tog hamburgare med en liten salladstallrik och då ingick det kaffe. Priserna låg kring 60-70 kronor och det var 5 kronors helgtillägg. Den varma huvudrätten visade sig vara en röra med någon slags veggobitar i, tyvärr med lite sötsuraktig sås vilket inte är det bästa jag vet men det var helt okej i alla fall. I salladsbuffén fanns mycket gott.

Vet inte hur mycket de brukar variera maten, men jag antar att olika rätter serveras olika dagar så det kan säkert vara spännande.

Vi avslutade med fika, jag tog en god hallonpaj för 23 kronor och Jonas en mindre god chokladboll, som nästan bara var smör, för 15 kronor. Kaffet kostade också 15 kronor.

Lokalen var helt okej och rymlig. Det fanns en uteservering för varmare dagar, men Östra Hamngatan är förstås en ganska stor väg… Toaletten hade vitt, ordinärt kakel med vissa kakelplattor utbytta mot speglar, det var coolt.

Betyget blir bra, men om jag får välja föredrar jag nog Solrosen. De har riktigt god mat, bra salladsbuffé, mysigt läge i Haga och så serverar de starköl på tapp.

Sen begav vi oss mot Masthuggstorget och föreställningen S-men & the rainy day dreams of a hero. Föreställningen beskrivs som 50% dans, 50% teater, 100% manlighet. I praktiken innebar detta att den bestod av två enaktare på temat manlighet.

I S-men får man alltså dans levererad av två män, även om dansen nästan är för alternativ för att kännas som dans. Jag kommer snarare att tänka på det en av mina dramakurser på gymnasiet kallades: kroppen som uttrycksmedel (med den fina förkortningen KRUT). För här får vi allt möjligt: discoaktiga moves, hund- och gorillaimitationer, krälande över golvet, videobildspel, armbrytning, robotspasmer, inomhusregn och av- och påtagning av kavaj. Det kanske låter märkligt, men när man sitter där kan man ganska lätt dra paralleller till just manlighet, eller varför inte mänsklighet, och känna igen tävlingsbeteende, uppmärksamhetssökande, osäkerhet med mera. Intressant. Många i publiken reagerade ofta med skratt, men varken Jonas eller jag tyckte att det var roligt på det sättet. Kanske hade scenerna gett starkare, allvarligare effekt om de bemötts lite mer seriöst.

I The rainy day dreams of a hero är det bara en kille kvar på scenen, nämligen dansken Morten Steensgard. Som tur är pratar han engelska, danska är svårt. :) När vi kom in efter pausen satt han redan på scenen i en vit soffa och blängde på oss. Över hela scenen stod text skriven i långa slingor, text som vi snart insåg var monologen som levererades. Snyggt! När publiken stillats förkunnar han att det är hans födelsedag och att gästerna snart anländer. Sen levereras en rad känslofyllda scener, med ångest, ensamhet och sårbarhet. Skickligt och uttrycksfullt.

2 kommentarer

  1. Josefin Josefin

    Du vet säkert om det, men det finns bra café och vegetarisk restaurang på hagabion på linnégatan. Olika varma rätter varje dag och lunchbuffé, hur gott som helst.

  2. Helena själv Helena själv

    Tack för tipset Josefin! Har hört talas om att det finns bra café där, men jag visste inte att det var vegetarianlämpligt, så det var ett väldigt bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *