Hoppa till innehåll

Spökhus & galgbackar

Igår kväll var vi på stadsvandring med teman som spöken, bödlar och spådomar. Utgångspunkten var Gustav Adolfs Torg, där guiden i lång, svart skinnrock mötte oss och tog 60 kronor betalt för äventyret som komma skulle.

I början av vandringen kändes det som att stoppen blev lite väl långa, att det borde ha varit lite mer vandring i det hela. Det var ganska kallt och jobbigt att stå still. Sen fick vi röra på oss lite mer och det var skönt.

Det märktes att guiden var intresserad av det han pratade om och vi fick detaljerade berättelser om olika bödlars liv och en hel del fascinerande spådoms- och spökhistorier. En spännande överraskning var att få höra om Elizabeth Gustafsdotter, senare Stride, som vi nyligen läst om i serieboken From Hell. Hon flyttade nämligen till London och blev där Jack the Rippers tredje offer.

Jag hittade en artikel som beskriver vandringen väldigt bra och får med det viktigaste av det mesta.

Guiden håller tydligen ett par olika vandringar och dessutom föredrag. Information om dessa postas på affischer i stan ett tag innan evenemanget. Hade förstås varit trevligt med info på en hemsida, men vi fick åtminstone gå med i deras mailinglista, så vi borde inte riskera att missa något. Vi kan absolut tänka oss att göra något liknande igen!

En kommentar

  1. Josefin Josefin

    oh de här har jag oxå varit på! Inte exakt den vandringen utan en som var i Majorna. Mycket intresant! ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *