Café Kosmos

Igår var det en sån där lång skoldag igen… 11-20, vilket innebär att gå hemifrån 10.20 och komma hem vid 21. Trist. Dessutom en timmes lunch och två timmars hål mitt i. Känns väldigt ineffektivt!

Nåja, just igår beslutade jag mig för att försöka göra något vettigt med mitt tvåtimmarshål. Har alldeles för mycket att göra nu för att kunna slappna av med att göra ingenting i två timmar. Gick ner på stan i den hastigt komna vinterkylan och fick håret klippt på mitt vanliga (får jag väl säga efter tredje besöket) dropin-ställe bredvid Filmstaden. Försöker ta bättre hand om mitt slitningsbenägna hår nuförtiden, fast tycker fortfarande att det ser risigt ut. Är lite nyfiken på att klippa kort, men vet med mig att det förmodligen kommer att kräva mer underhåll då… man kommer undan lättare med längre hår, det är som en frisyr i sig självt. Jag är helt inkompetent på att fixa med mitt utseende.

Sedan hade jag lite tid kvar och satte mig på Café Kosmos på Västra Hamngatan och gjorde lite uppgifter i boken. Köpte en stor, härlig kopp te (20 kr) och en bit kladdkaka (28 kr). Kladdkakan var inte riktigt lika kladdig som det jag egentligen var sugen på, utan snarare ganska torr, men det fick gå. Jag har varit nyfiken på Kosmos ett tag och nu fick jag alltså nyfikenheten stillad. Cafét bor i en stor lokal med många bord och en modern disk med allehanda kaffedrycker, mackor och bakverk. Blev riktigt sugen på att gå dit och äta något rejälare eftersom de hade mackor med fetaost och hummus och vad det nu var mer. Inte illa!

Jag gillade cafét, det var ett bra modernt café men är knappast ett ställe man går till för en lugn mysstund. Den största nackdelen var nämligen att de spelade ganska hög musik och ingen mysmusik heller utan Destiny’s Child och liknande enligt mig inte alls särskilt trevlig musik. Kan dock absolut tänka mig att gå dit igen för en trevlig pratstund med någon bra människa, men jag försöker nog inte plugga där igen, eller mysa.

När jag gick därifrån såg jag att det fanns ett Lilla Café Kosmos på hörnet också. Det var lite roligt. :) Det såg ut att vara precis samma café fast mindre, så de kommer nog undan med det fantasilösa namnet. :)

För övrigt blir jag nästan lite snurrig eftersom det finns ett Café Kosmos i Nyköping också…

Nu ska jag skriva egyptologi… det är verkligen sanslöst mycket som ska göras nu och dessutom fick vi ut en hemtenta i japansk historia igår. Hade ingen aning om att jag skulle behöva skriva så mycket sånt NU, det är nämligen deadline tillsammans med alla andra deadlines strax innan jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *