Hoppa till innehåll

Hagabion, mycket månad, mycket plugg

I torsdags var jag på Hagabion med kamratgruppen. Har varit nyfiken på den ända sedan jag och Jonas var i Göteborg och rekognoserade förra sommaren men inte hann med ett besök, så det var på tiden! Vi hamnade i världens gulligaste lilla biosalong med tre stolsrader och sammanlagt 19 platser. Filmen var Quand la mer monte… och den var mycket mysig. Hagabion har som grej att visa lite smalare film för 60 kr och de har faktiskt ett hyfsat utbud. Tror att de har tre salonger och att vi var i den minsta.

Efter filmen stannade vi kvar på Hagabions vegetariska café. Jag åt en macka med hummus för 18 kronor, men borde nog egentligen ha tagit den något större för några kronor till… hummus är hur som helst jättegott! Tyvärr var det andra cafét på raken som serverade te ur stora dricksglas utan öra, men de var åtminstone snälla nog att inte fylla hela vägen upp. Vad är det för fel på vanliga muggar egentligen? Tacka vet jag Café Java, t.ex., de har stora, mysiga temuggar!

Det måste hur som helst bli återbesök, både på bion och cafét! Bra ställe!

Det är ovanligt mycket månad kvar i slutet av pengarna nu. Jag tror tyvärr att det ganska lätt förklaras med att vi flyttat till Göteborg… Jag köper månadskort till spårvagnen för 510 kronor och det finns enormt mycket mer att göra (läs: betala för) här i storstan. Sen vi flyttade hit i juni har jag nog ätit eller fikat ute mångdubbla antalet gånger jag gjorde under tre år i Linköping. Någon musei- eller nöjesfältsavgift betalade jag aldrig i Linköping heller… suck! Ska man behöva tänka ännu mer på att hålla hårt i slantarna, alltså?

Har mycket att göra också. Mina deadlines och tentor:

5/12 – Deadline: egyptologi individuell uppgift 3
6/12 – Tenta: Skriftsystem
12/12 – Deadline: Hemtenta i Japans äldre historia
14/12 – Tenta: Konversation & hörförståelse
16/12 – Tenta: Analys B i Linköping
18/12 – Deadline: egyptologi gruppuppgift 3
(+ de vanliga förhören i glosor, grammatik och kanji varje vecka)

Till detta hör att jag inte har någon pluggtid efter 16/12, då jag ska träffa familjen, så att den sista deadlinen egentligen ligger mycket tidigare. Jag behöver dessutom ganska mycket tid att plugga analys – jag vet att jag kan ta den om jag bara får friska upp minnet – vilket gör att jag vill göra klart mina skriftliga uppgifter så snart det bara går.

Således skriver jag egyptologi idag. Tänkte göra det igår också, men var föga framgångsrik… lyckades i alla fall tvätta och göra lite japanska.

Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *