Hoppa till innehåll

The Man Who Knew Too Much

Verkligen på tiden med en Hitchcock! Den här gången handlar det om en oskyldig familj som blir indragen i en otrevlig härva. På en resa börjar de umgås med en smått märklig man, som sedan under ännu märkligare omständigheter avslöjar information för pappan, information han helst velat slippa känna till… För att han inte ska föra den vidare kidnappar bovarna familjens lille son och föräldrarna har inget annat val än att själva försöka leta rätt på honom.

Bra, som vanligt. Dock känns det som att filmen innehåller tafatta försök till komiska inslag, som mest faller platt. Till exempel när mannen och hustrun går på restaurang och ska byta plats med varandra och mannen råkar sätta sig på fruns klänning och sen nästan välter han bordet och… ja, då känns det nästan bara för mycket och jag får svårt att ta filmen på något större allvar. Men det tar sig. En helt okej Hitchcock, blev det till slut.

FilminfoIMDB: The Man Who Knew Too Much
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1956
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *