Hoppa till innehåll

Julbak och julskrud

Under min förkylningstid har vi tillämpat principen “att sova tills vi vaknar”, vilket inte alltid är optimalt när man vill få saker gjorda. Igår gick vi upp klockan ETT. Idag var vi således smått bisarra: klockan väckte oss klockan 8 varpå vi studsade upp (nåja, nästan i alla fall) och bakade lussebullar och hallongrottor. Tanken var att det är lättare att “vakna” medan man gör en sådan grej än att försöka göra intellektuellt krävande uppgifter, som att skriva hemtenta eller plugga japanska.

Nybakt är aldrig dumt! Baket blev så bra att jag nästan förlåter det all disk som blev kvar efteråt. :) Nu har vi i alla fall lussebullar till andra advent.

Har även klätt hemsidan i tillfällig julskrud idag. Jag hade egentligen inte alls tid med det, men kunde inte låta bli att göra åtminstone ett litet hafsverk. Således pryder några av de nybakta bullarna sidan och färgtemat och fonterna har blivit lite annorlunda. Jag har faktiskt velat testa andra fonter, Verdana är ju fin men man tröttnar väl på den också… Texten är nu i Garamond (förutsatt att din dator kan visa det) och jag är smått förälskad i dess J! Rubriker är nu i Tahoma, vars största skillnad mot Verdana ju är att den är smalare. Det ser lite ihoptryckt ut, men det vore ju trevligt att kunna skriva min (vanliga) meny med en smalare font och få plats med mer. Vad tycks om fonterna? Är Garamond jobbig att läsa?

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *