Hoppa till innehåll

Nedslående om fonter

Jaha, det var visst inte helt okej att använda Garamond som textfont. Misstänker att en del av er, precis som Jonas (fast han har visst installerat Garamond nu), ser texten i uschliga Times New Roman eller er standardfont. Kanske Palatino, som jag har som andrahandsval. Jaja, det underlättar mitt beslut om eventuellt byte i alla fall.

Enligt Code Style’s font survey (som du själv kan delta i) kan 73.41% av Windowsanvändarna se Garamond (med reservation för ändringar, eftersom testet pågår). I resultaten för Mac och Unix finns fonten inte ens med.

Jag ska väl inte klaga… jag kommer på mig själv med att ha avinstallerat ett gäng av fonterna i testet. Man vill ju inte ha för många fonter som skräpar. Alla har visst inte Tahoma heller…

Nåja, du som läser får gärna berätta vilken font du ser sidan i…

Hur som helst så får det se ut så här tills efter jul. Jag ska njuta lite till av att i alla fall jag ser mina fina J. Gillar kursivtexten också, i lagom doser. Särskilt k. Fast på det stora hela ser det lite grötigt ut, så jag har faktiskt inget emot att gå tillbaka till Verdana sen. Ni har väl Verdana, människor?

Publicerat iVardagsliv

4 kommentarer

  1. Julia Julia

    Jag använder kombinationen Linux och Firefox och har härligt nog Verdana sedan något år. I början av min Linux-period hade jag den inte och saknade den mycket.

    Tyvärr kan jag inte avgöra vilket teckensnitt som används av min webbläsare på din webbsida, men lite svårläst är det allt. Du kan få en skärmdump och gissa lite själv. Garamond är annars en av mina favoriter så jag unnar dig att njuta av den :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *