Sunset Blvd.

Sunset Blvd. tycker jag mig ha hört talas om ofta. En riktig klassiker, som jag länge kände att jag borde se. Och visst är den toppenbra! Huvudpersonen är en misslyckad manusförfattare i Hollywood som tar ett jobb hos Norma Desmond, en falnad stumfilmsskändis, som lever i en fantasivärld där hon fortfarande är stor stjärna. Illusionen upprätthålls av en storslaget lojal butler. Han flyttar “tillfälligt” in i hennes gigantiska hus, men hon kräver mer av honom än han tänkt sig.

Det är faktiskt en jättebra film som måste ses! Det är en sån där film som börjar med slutet och sedan rullas förklaringarna upp. Många kanonbra situationer och ett och annat otäckt människoöde… den enda person jag inte gillar är tjejen huvudpersonen blir intresserad av. Dels tycks hon ganska obekymrad om det faktum att hon har fästman och dels är hon smått påfrestande. Men butlern… ojoj, honom tokgillar jag. Stackars, stackars människa.

Stark fyra!

FilminfoIMDB: Sunset Blvd.
Regissör: Billy Wilder
År: 1950
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *