Hoppa till innehåll

Arbetarpojkvän, vaccin & kanji

Jonas har gått och lagt sig före mig. Det är en ganska konstig känsla… Det känns som att det är jättesent, fast klockan bara är 22:30.

Min stackars sötis har gått och blivit arbetare! Han extrajobbar på en postterminal i Härryda med att flytta på paket. Jag skrattade åt honom när han berättade att han “flyttar bunt och klump”, som olika sorters paket kallas. Inte direkt ett glassigt glamourjobb, särskilt inte med tanke på att han får gå upp klockan fyra på mornarna. Därav detta ovanliga glapp för oss i läggtid. Men pengar är ju alltid bra… Jonas jobbar alla vardagar den här veckan och ganska många dagar de kommande veckorna. Sen får vi väl se vad som händer. Jag söker också jobb. Ska börja på allvar efter nyår. Måste ha pengar!

Har kanjitenta imorgon. Ska kunna 176 tecken och jag har långt ifrån så bra koll som jag borde. Har inte haft särskilt mycket tid att plugga, det är ju så mycket annat. Var i skolan idag, men känner faktiskt att jag fortfarande är förkyld, är rejält seg. Var även duktig och handlade glögg på systemet samt vaccinerade mig inför Egyptenresan. Min arm är konstig efter Havrixsprutan och jag har druckit otäckt Dukoral drickvaccin.

Nåväl. Nog om det. Inget mer om kanji heller, faktiskt, men däremot måste jag berätta en sak jag hade roligt åt idag på lektionen:

Nedanstående är en ren och skär lögn, det står “det är sommar”:

Natsuda. Uttalas nattsudah ungefär. Nattsudda! :)
Nattsudda var för övrigt mitt minnesknep när vi lärde oss ordet natsu förut. På sommaren är det ljust länge, då kan man nattsudda. Eh… Men då hade vi inte haft kortform ännu, så i min värld hette “det är sommar” natsudesu. Inte lika roligt. Men desu i kortform råkar vara da… så fint, så fint.

Märks det att jag har lite att ha roligt åt när jag tycker att en sån här grej är kul?

Nu ska jag plugga kanji ett tag till. Fortsätter imorgon förmiddag, kombinerat med tvätt, också. Tenta 13:15. Gaaah!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *