Hoppa till innehåll

Jobbframgångar för oss båda!

Jonas har fått exjobb idag, hurra, hurra! Det var någonting om en rekonfigurerbar pipeline… ja, fråga mig inte om de tekniska detaljerna riktigt ännu, jag har bara fått en snabbversion på telefon eftersom han gick direkt från dagens i exjobb resulterande möte till en rollspelsträff. Det lät väldigt bra i alla fall och han verkade väldigt nöjd. Jag tycker också att det är jättespännande och är väldigt stolt över min duktiga pojkvän och glad att han hittat något bra nu – det förtjänar han!

Själv fick jag ett telefonsamtal från bemanningsföretaget AcademicWork i morse och befann mig ett par timmar senare på intervju hos dem. Imorgon ska jag på ytterligare ett möte hos företaget i fråga, som alltså behöver en ekonomiassistent 10-15 timmar i veckan. Jag vill inte ropa hej riktigt ännu, så mer om jobbet kommer eventuellt senare.

Hur som helst kändes intervjun ganska avspänd och trevlig, mer ett samtal än direkta frågor och svar. Det var bra, men det är inte alltid lätt att säga bra och relevanta saker när man får så extremt öppna frågor (“berätta om dig själv”) – jag babblade på som tusan men var nog inte alldeles intressant hela tiden. Givetvis kommer man ju på saker efteråt som man borde ha sagt, eller inte sagt (gör man ett konstigt intryck om man berättar att man gillar att läsa seriemördarbiografier?). Men så är det väl alltid… kanske är jag mer genomtänkt till morgondagens möte.

Jag ombeddes ta med referenser till intervjun, så jag ringde Miltronic innan jag åkte. Både personalchefen och ekonomichefen hade slutat sen jag jobbade där, men jag pratade med gulliga, gotländska Inger i stället. Det var faktiskt bara trevligt, hon är så mysig och lättpratad och lät som att hon tyckte det var kul att höra från mig. Hon gick med på att vara referens åt mig, undrar om tjejen på AcademicWork ringde… kan ju inte låta bli att vara nyfiken på hur sådana samtal förflyter!

Annars närmar sig slutet på före-jul-stressen med alla tentor. Japanskatenta imorgon och flervariabelanalysen på fredag. Jag börjar nästan varva ner redan, det är dåligt! Har inte åstadkommit särskilt mycket alls idag…

Jonas extrajobb på postterminalen är lite opålitligt av sig, de har ställt in två av hans pass den här veckan. I stället tog han ett nattpass natten till idag, vilket har gjort att vi sovit i skift… Igår kom han hem vid femtiden eller så, åt mat och sov i några timmar. Sen åkte han till jobbet och så blev det strax min tur att sova. Sen kom han strax innan jag skulle gå upp och så var det hans tur att sova… Jag mötte honom i dörren när jag kom hem från min intervju idag, då skulle han till sitt möte på Chalmers. Nåväl, imorgon kväll ska vi i alla fall plugga analys ihop om han kan motstå fler nattpass.

Jag hoppas att han kommer hem snart så vi kan luciamysa lite med lussebullar innan sänggång (klockan är redan 23:15)…

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *