Hoppa till innehåll

Stage Beauty

Stor förändring i 1660-talets engelska teatervärld: nu får även kvinnor stå på scenen! Kynaston (Billy Crudup) är tidens mest hyllade kvinnoskådespelare, men får sig en rejäl törn när hans påklädare Maria (Claire Danes) blir den första kvinnan på en engelsk scen och han själv förbjuds fortsätta.

Jag är lite kluven. Filmen handlar mycket om föreställningar om kön, sexualitet och identitet och jag är inte säker på vad jag ska tycka om allt av det. Det finns saker i filmen som jag “gillar men ändå inte”, så att säga. Och den känns både historiskt korrekt fast samtidigt inte. Men någonting av filmen suger tag i mig… Jag gillar verkligen Claire Danes och Billy Crudup gör också bra ifrån sig.

FilminfoIMDB: Stage Beauty
Regissör: Richard Eyre
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *