Familj & leksak

Igår var vi hos John & Ullis och firade lite minijul såtillvida att det vankades bland annat glögg, risgrynsgröt och julskinka. Jag fick bära runt på en tiokilos bäbis – Melker är inte alldeles fjäderlätt, men ganska söt. Barnen var faktiskt ovanligt lugna, det gick ganska bra att prata med familjen den här gången. Fotade lite också och fick bland annat fyra generationer på kort – farfar, pappa, John och Melker. Stackars lilla farfar har blivit väldigt gammal.

Har även nostalgirotat en del både i mitt rum och uppe på vinden. Inte alls så mycket jag skulle ha velat dock – en rejäl hög plankor hindrar min framfart på vinden. Jag ser att det är mina lådor där innanför, men det blir helt enkelt ett för stort projekt… kallt som tusan är det däruppe också. Här nere är det inte mycket över 17 grader, så det är inte alldeles varmt heller.

Mamma och pappa köpte en ny spis nyligen och fick en mobiltelefon (!) på köpet. En LG L1100. De behöver den inte, jag fick gärna ta den. Så jag har lekt med den här en del…

Det är onekligen ganska roligt med en mer avancerad telefon, även om jag alltid klarat mig bra med min uråldriga Nokia 3210. Det som gjorde att jag blev smått förälskad i denna är:

– Man kan bläddra i telefonboken under pågående samtal! Det har jag verkligen saknat varje gång någon ringt och frågat “Har du Xs telefonnummer?” och jag behövt avsluta samtalet för att kolla upp det och sen återkomma.

– Man kan ställa in fler än ett alarm, i form av påminnelser i kalendern. Fast… jag gillar inte funktionen, se nedan.

– Det finns vibrator.

Att det finns kamera är ingen egentlig fördel, den är ändå inte särskilt bra… Jag har testat att wappa till min hemsida, den var ju ganska svårnavigerad. :) Lite kul, men ingenting jag känner att jag behöver. Att spela Othello är förstås lite kul, men heller ingenting jag behöver göra på min mobiltelefon.

Det som gör att jag tvekar inför att byta telefon är:

– Det finns ingen snooze på väckningen och påminnelserna! Vafaan?!

– Det finns en rad buggar: språkinställningarna ändras plötsligt när man skriver sms, veckodagsnamnen i kalendern går inte att ändra från tyska, bakgrundsbilden byts ibland slumpmässigt… suck!

– Man kan (åtminstone i teorin, om man hittar något kompatibelt) ladda ner program, men det tycks inte överhuvudtaget finnas några vettiga program där ute, bara spel som ändå inte funkar till den här modellen. Hade gärna laddat ner ett nytt påminnelseprogram med snooze. Testade att ladda ner ett spel som en mycket elak webbsida påstod funkade till denna telefon, det kostade 30 kr och sen funkade det såklart inte. Sen skickade de spam-sms till mig också, de jävlarna.

Någon som vill köpa en LG L1100 av mig? Reklam för Google att hitta: LG L1100 säljes, mobiltelefon i nyskick säljes… :)

Imorgon bär det av hemåt igen. Jag ska julhandla mat på vägen så vi har det klart till vårt firande på tisdag. Ska bli sååå mysigt! En heldag med världens bästa och finaste och underbaraste kille, som är min Jonas! Tänk så bra jag har det!

Även imorgon ska jag bli promenerad till stationen, av Christian den här gången är planen. Har man lite tid får man väl passa på att träffa folk när man kan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.