Hoppa till innehåll

SF-bokhandeln & bagatelle café

Jonas och jag åkte in till stan en sväng i lördags, bara på kul. Kände som en evighet sedan… Vi började med en tur till en av våra gemensamma favoritaffärer, SF-bokhandeln. Det är egentligen inte alls science fiction-böckerna som intresserar mig, utan bokhandelns spelavdelning. De har ett ganska bra sortiment med allt från billiga Cheapass-spel till betydigt dyrare spel som man i alla fall kan drömma om… Även om det är roligt med fina spelkartonger så är faktiskt Cheapass-spel ingen dum idé alls. Man får alltså en ganska ful, liten och enkel kartong utan tärningar och spelpjäser, till det ringa priset av 75 kr eller därikring. Skönt att slippa betala för pjäser och prylar varje gång ju. Det går faktiskt att använda makaroner om man behöver många markörer… Kill Dr. Lucky och Freeloader är riktigt kul spel, dessutom. Visst, vore jag rik skulle jag gärna köpa fina spellådor, men nu är jag ju inte det och därför är jag ett stort Cheapass-fan.

Efter en stunds botanisering drog vi vidare till bagatelle café på Kungsgatan. Varför, varför, VARFÖR måste så många caféer spela högljudd och stressig musik? Det var riktigt illa på bagatelle, måste jag säga, inte ett dugg avslappnande att sitta där. Om de kunde stänga av musiken och tvn tror jag att det skulle kunna bli riktigt bra – det var ganska mysigt att klättra upp på den minimala lilla balkongen/övervåningen och sitta och spana ut över resten av stället. De hade god paj och gav mig mer vaniljsås när jag bad om det. Men musiken förstörde allt, tyvärr.

Kan någon tipsa om lugna, stillsamma, mysiga caféer här i krokarna?

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *