Hoppa till innehåll

Lindex: "We love boobs!"

Efter Lindex tidigare kampanj We love bottoms! blev jag inte direkt förvånad när jag idag gick förbi affischerna som stolt proklamerade We love boobs! Men lite frustrerande är det allt, för vad de menar är så klart We love boobs as long as they look like these! Klädindustrin gör kläder som ska se bra ut på skyltdockor och modeller, inte för oss som ser ut på något annat sätt. Behöver man t.ex. mindre BH-kupor gör man bäst i att vara smal som en pinne och vilja ge Nalle Puh platsen närmast sina privata delar. Jag har härjat förut om mina svårigheter att hitta kläder (av alla sorter) som passar och jag vet att jag inte är ensam. Detta gäller främst kvinnor, även om vissa män säkert också har besvär, för manskläder är ju ofta är mer rymliga till stilen och ger därför mer utrymme för variation. Så som det ser ut idag ska ju kvinnokläder helst vara tajta och visa mycket hud, medan killar gärna får dölja sina kroppar. Jag gick förbi ett väldigt representativt skyltfönster med finkläder för båda könen – killskyltdockan hade kostym och tjejdockan en liten slinkig, kort klänning. Orättvist, tycker jag. Klart att det är svårt att känna att man duger… som kvinna tillhör man ju det dekorativa könet och “borde” leva upp till rollen.

Varför finns det inte kläder i mer varierade storlekar? Ska man bli tvungen att anlita skrädderier kanske, är det lösningen? Om alla gjorde det kanske det rentav inte skulle vara svindyrt heller… men idag är det ingen realistisk möjlighet.

Inte utan att jag blev lite glad av att läsa den Hare Krishna-serietidning som en kille på stan faktiskt fick mig att köpa. Du är inte din kropp är faktiskt inget dumt budskap… även om det såklart inte var det enda tidningen förmedlade.

.
.
.
…för övrigt är det grymt skönt att vara hemma redan vid 2! Kort skoldag och inget jobb. Nu ska jag förvisso plugga i ett antal timmar innan Maria kommer hit en sväng, men jag får ändå själv förfoga över min tid och jag har tillgång till mina saker, min musik och min mat i köket. Underbart!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *