Hoppa till innehåll

Låtar som är 2005

Idag har jag en sån där catch-up-dag, så här kommer nu min två månader försenade lista över musik som är 2005 för mig… Det var en lite svårare lista att göra än 2004, jag har förvisso lyssnat på ganska mycket men fastnat för desto mindre.

Michael (If You Cannot Row) – Isolation Years
I april var jag och Jonas på konsert med Isolation Years på Herrgår’n i Ryd i Linköping. Väldigt mysigt, även om sångaren var lite dryg och förmodat onykter… Efter det lyssnade vi en hel del på deras nya skiva och den här låten, som kanske fastnat lite extra, får representera den.

Dårfinkar & dönickar, signaturmelodin
Den här har jag visslat på många gånger under året. Jonas tyckte det var bra musik och undrade vad det var för något. Vi laddade hem musiken och lyssnade. Visslandet fortsätter… men den ÄR ju så bra!

Den vita stenen, signaturmelodin
Ännu mera barnprogram. :) Den här blir Jonas dock inte lika förtjust när jag visslar… men den är fin och jag gillade serien när jag var liten. Coolt att musiken sitter kvar…

Human – Goldfrapp
Jonas och jag tittade på en sida med häftiga filmer folk gjort i The Sims. Någon hade denna som soundtrack och eftersom den så effektivt satte otäck stämning i filmen blev vi tvungna att kolla upp Goldfrapp och har lyssnat en del på dem sen dess.

Fire – Komeda
Komeda fick vara med redan förra året. Under en period i år hade jag just Fire på hjärnan jättemycket, utan att komma ihåg vilken låt den var. Det var verkligen sådär att vad jag än visslade på kom jag in på den (jag brukar vissla spontana medleyn…).

Dorset Perception – Shpongle
Ärligt talat är detta en slumpmässig Shpongle-låt, för att jag inte riktigt visste vilken jag skulle ta men gärna ville ha med en. Maria tipsade om dem som skönt konstig musik.

My Best Friend – Hello Saferide
Jonas syster Emma tipsade honom om Hello Saferide och vi lyssnade en del ett tag. Den här är ganska söt. :) “Damn I wish I was a lesbian and that you were too … no damn jedis and hobbits”.

Nausicaä Requiem – Nausicaä of the Valley of the Winds Soundtrack
Jag såg Nausicaä of the Valley of the Winds, eller Kaze no tani no Naushika om man så vill, och den här låten klistrade sig verkligen hårt fast i hjärnan. Barntrallandet är oemotståndligt.

Sensitive – The Field Mice
Det har blivit en hel del The Field Mice under året. De är bra.

Walking Barefoot – Ash
Den här låten tillhör också årets klistriga, som lätt sätter sig i hjärnan.

Mulder And Scully – Catatonia
Jag minns inte om det var ett slumpmässigt tips från last.fm eller om det kanske var min musikpolare David som tipsade, men hur som helst har jag lyssnat lite på Catatonia och fastnat för den här låten.

Birds in Cages – Eggstone
Är ganska säker på att Eggstone är ett tips från last.fm. Hur som helst är de ganska sköna.

Och nu kommer jag helt enkelt inte på fler, men nu är det i alla fall gjort. :)

3 kommentarer

 1. Ika Ika

  Åh, Hello Saferide är ju jättehärlig! Fast jag tycker nog allra bäst om High School Stalker, jag tycker att texten är fantastisk. var helt uppe i varv första gången jag härde den, tänk att nån satte ord på just det här fenomenet… Ack vilka igenkänningspotential. :)

  Och last.fm är en fantastisk uppfinning.

 2. Helena Helena

  Aha… jag har tyvärr inte lyssnat tillräckligt för att direkt veta vilken det är, men jag får väl lyssna lite mer, nu blev jag ju nyfiken. Last.fm är bäst! Hur hittar man dig där?

 3. Helena Helena

  Just det, DEN ja… jag minns att jag tyckte det var roligt att hon hade druckit kaffe med hans mamma. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *