Hoppa till innehåll

The Godfather

Jag har haft det hängande över mig ett bra tag att jag borde se The Godfather-filmerna. Känns ju lite jobbigt eftersom de är så långa

Dessvärre är de ganska tråkiga också. Eller den här är det i alla fall. Jag är helt enkelt inte så intresserad av maffiafilmer där en massa kostymgubbar springer runt och skjuter varandra. Jag klarar inte av att hålla reda på vilka alla är ens… jag ställde ideligen frågor till Jonas à la “Vem var det som dog nu?”.

För mig känns det som att fokus ligger väldigt konstigt i filmerna. Kommer det upp något intressant bara vidrörs det. Det är tydligt att det är männens värld som skildras och det är såklart meningen, men kan man inte få veta lite om vad kvinnorna tänker också? Spoilervarning: Praktexemplet på bevis för kvinnornas totala oviktighet i filmen är när den gravida systern blir misshandlad av sin man och brorsan säger åt henne att stanna där hon är och kastar sig i en bil. På väg till henne blir han ihjälskjuten. Sen får man inte veta hur det går för systern! Vad fan? Nästa gång man ser henne är när hon är arg för att de har skjutit ihjäl hennes man, eftersom han visat sig vara förrädare mot familjen. Och det är väl ett år senare eller så. Sen är det helt oförklarligt att Kay gifter sig med Michael också.

Jag är inte särskilt sugen på att se resten av filmerna… jag vet att man “ska” gilla The Godfather, men jag känner mig ganska neutralt inställd.

FilminfoIMDB: The Godfather
Regissör: Francis Ford Coppola
År: 1972
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *