Hoppa till innehåll

Nya böcker och små vardagsäventyr

Tentorna närmar sig. Imorgon är sista skoldagen, sen har jag nästan en vecka bara till att plugga. Håll tummarna för att min självdisciplin ska hitta hit! Lite annat ska jag förstås göra också. Tvätta och äta pannkakor (vi firar månad på söndag!). Söka jobb. Fast vad gäller jobbsökningarna tillåter jag mig själv att ligga lite lågt nu innan tentorna. Jag borde ju springa runt till fler caféer och liknande, men för tillfället får det räcka med att söka hemifrån. Och hoppas på napp i någon av linorna jag har ute…

Igår tog jag buss 58 hem från skolan. Den kom så lägligt till Götaplatsen, rullade förbi mig när jag gick där och så fick jag infallet att springa ifatt den. Jag har ju alltid undrat hur det är att åka bussen till Bergsjön. Det var helt okej, jag fick se en del nya platser jag inte sett förut. Jag hade förstås klarat mig utan att se det gigantiska porrstället, men nåväl… annars var det fint och jag åker säkert fler gånger. Spårvagnarna går oftare och är lite snabbare, men när jag ska till skolan kommer jag närmare målet om jag åker buss och det är ju bra. :)

Igår planterade jag även om en söt liten blomma jag fick av Karin när jag hade middag här. Karin sa att såna små ju inte brukar överleva så länge, men jag hoppas kunna motbevisa. :) Omplantering har ju gjort under förr. Fast den kändes redan lite… slapp. Får väl se hur det går.

Idag köpte jag två pocketböcker! Jag har ju gått ett tag med ett fullstämplat bonushäfte från Akademibokhandeln och nu gjorde jag slag i saken och köpte för 25 kronor sammanlagt:
Anna, min älskade av Magnus Utvik
Porr – en bästsäljande historia av Mattias Andersson

Egentligen tror jag inte att jag kommer må särskilt bra av att läsa någon av dessa böcker, men jag kan inte låta bli… har spanat på dem ända sedan jag upptäckte dem på PocketShop i Uppsala i januari. Porrboken verkar vara ett seriöst reportage skrivet från olika infallsvinklar och det verkar ju intressant. Anna, min älskade är skriven av en man vars fru (flickvän? fästmö?) får livmoderhalscancer. Otäckt!

När jag gick från bokhandeln tänkte jag, som så många gånger förr, på att jag verkligen gillar Göteborg. Just nu vill jag inte hellre bo någon annanstans. Det är så skönt att inte bo i Linköping längre…

Nu ska jag äta lite mat och titta på Gilmore Girls… sen är det väl läge att plugga, antar jag. Suck.

För övrigt har jag fyllt på förrådet kanelté efter en lång period med bara bottenskrap i burken (räddningen har hetat Kärleksté, som vi fick av Maria när vi hade fest). Köpte en stor påse med 3 hg så att det räcker lite längre. Jag fick ett stämpelkort också, för varje 2 hg får man en stämpel och efter tio eller hur det nu var får man 2 hg gratis. Gissa om jag ska samla stämplar? :)

…hur som helst associerade jag dit för att lite kanelté är ett bra recept för att lindra lite av pluggångesten. Och att göra té är väl en fullt legitim anledning att studieflykta ett par minuter? :)

2 kommentarer

  1. Karin Karin

    Åh, jag vill också läsa porrboken! Man kanske kan få låna den när den är utläst. Hoppas att blomman lever iaf någon månad, den var ju liksom lite söt. Trist också att ge bort döende presenter. :/

  2. Helena Helena

    Det kan man absolut, i alla fall om man heter Karin! Blomman var faktiskt söt, jag gillar den mer och mer. Den var ju i fint skick när jag fick den och jag hoppas det inte är försent med omplanteringsmanöver… kan hur som helst inte klandra den för att den började se ledsen ut i den lilla krukan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *