Gyllenblå-uppmärksamhet och sök-besök

Internet är fantastiskt, inte sant? Jag skriver saker här och googlar man på dem kan man hitta hit… ibland känns det nästan lite overkligt.

Jag har ju skrivit lite om Vägen till Gyllenblå! och att jag uppdaterat dess IMDb-sida. För att lyckas med detta mailade jag seriens regissör och en av skådespelarna. Tänk vad nätet möjliggör!

Och nu har jag blivit kontaktad av författaren och hans son. Först mailade sonen Frederic och berättade att han hittat min sida och att det var hans pappa som skrivit boken. Sen mailade Roar Skolmen själv och förtydligade att han skrev seriens manus först och boken sen. Frederic skickade bokens omslagsbild, Roar skickade ett förslag till omslagsbild som hans mor ritat (!). För övrigt heter Frederic Gyldenblå i mellannamn.

Jag tycker det är jättehäftigt! Internet gör världen så liten. :) Förut hade jag ju Lars Einar Engström på besök här också, för att jag skrivit om hans bok.

Apropå nätsökningar så kollar jag ju titt som tätt min sökordsstatistik, för det är ofta ganska underhållande. Här är de vanligaste för februari (antal träffar inom parentes):

halsmandlar (45)
fettisdag 2006 (31)
fulsex (30)
tortellinigratäng (27)
hallongrottor (18)
paparatsi (14)
klippdocka (13)
morotskaka (13)
we love boobs (12)
linsbiffar (12)
bönbiffar (11)
anneliese michel (11)
helenas dagar (11)
fettisdag (11)
vägen till gyllenblå (10)
tonfisksås (9)
konungarnas dal (9)
lars einar engström (8)
spenatsoppa (8)
chokladmuffins (8)
spaghetti carbonara (8)
baka kakor (7)
kim sulocki (7)
enchiladas (7)
kanelte (7)
frasvåfflor (7)

Halsmandlar blir jag också kontaktad om ibland, eftersom jag skrivit om min halsmandeloperation. Halsmandelrelaterade saker toppar alltid sökordslistan.

Väldigt många receptträffar i februari. Känns bra, då vet man att träffarna är användbara. Desto besviknare blir nog de som söker på fulsex, också en mycket populär sökterm…

Andra stående inslag, fast längre ner på listan, är seriemördare som Bundy, Dahmer och Wournos. Och “drömmar tappa tänder” och liknande, vilket jag tydligen inte är ensam om.

Det är roligt att se vad folk söker på!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *