Hoppa till innehåll

Tokyo monogatari

Jag har länge velat se någonting av Ozu och nu blev det dags. Man kanske får ha lite bättre samvete när man flyr från japanskaplugg och ser japansk film. Jag uppfattade faktiskt en hel del av vad de sa, fast inte särskilt långa ordsekvenser i taget förstås…

Hur som helst är det en väldigt stillsam film om ett föräldrapar som hälsar på sina barn i Tokyo. Dessvärre har barnen inte riktigt tid med dem och verkar inte bry sig särskilt mycket heller. Lågmält, på gränsen till meningslöst, men samtidigt också ganska mysigt. Fast en aning för stillsamt ändå…

FilminfoIMDB: Tokyo monogatari
Regissör: Yasujiro Ozu
År: 1953
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *