Höstens kurser

Nu har jag fyllt i ansökningsblanketten med höstterminens kurser! Jag satt och hade ångest ett tag, men så här blev det till slut:

Datasäkerhet, 4p, C, obl*
Immaterialrättsliga strategier, 5p, A
Kompilatorkonstruktion, 4p, A
Databaser, 5p, B, rek*
Kryptoteknik, 4p, C, obl*

Utöver det ska jag läsa en distanskurs från Linköping:
Datornät, 4p, C, obl*

Distanskursen går i period 2-3, dvs både höst- och vårtermin. Alltså räknar jag 2p till höst och 2p till vår för den och totala summan landar på 24p för hösten.

Jag hoppas verkligen att jag kommer in på kurserna! Annars blir det väldigt bökigt…

För övrigt är jag hemma idag och har knappt någon röst. Jonas har namnsdag och jag överraskade med en liten tårta från konditoriet på Rymdtorget och en skål likörkonfekt (den får han ha ifred, urk!). Imorgon måste jag gå upp klockan 6 för att hinna till jobbet… wee!

* Med “obl” och “rek” menas att kurserna är obligatoriska respektive rekommenderade för min profil säkra interaktiva datorsystem.

2 kommentarer

 1. Det börjar bli dags för mig här nere att rikta in mig lite också..

  Allt det där låter intressant tycker jag (okej, immaterialrättsliga strategier låter som något som kanske skulle kunna bli flummigt?). Kompilatorkonstruktion, datasäkerhet och krypto kommer jag alldeles säkert springa på under min utbildning också.

  Hoppas du mår bättre snart och att det går bra på jobbet idag

  Svara

 2. Här kommer ett inlägg från en gammal lärare! Jag brukar söka på mitt eget namn då och då för att se om det är några nya forskningsartiklar som refererar till mina arbeten (bra sätt att hålla koll på framsteg i fältet). Men Google hittade även din blogg eftersom du nämnt någon spelning med Superset.

  Så varför kommenterar jag inlägget “höstens kurser”? Jo, därför att du tydligen ska gå profilen Säkra, interaktiva datorsystem och det glädjer mig. Den profilen fanns inte när jag skulle välja men likväl står den på mitt examensbevis. Resten får du räkna ut själv ;-).

  Mina första IT:are är på gång med sina examina vilket är riktigt skoj. Lycka till, Helena!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *